Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: ”Top επιλογή” για Eurobank Sec

Πρώτη επιλογή της Eurobank Securities από τον τραπεζικό κλάδο παραμένει η μετοχή της Alpha Bank, για την οποία η χρηματιστηριακή προβλέπει σημαντική αύξηση των ενοποιημένων κερδών της τάξεως του 58% στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

Alpha Bank: ”Top επιλογή” για Eurobank Sec
Την πρώτη επιλογή της Eurobank Securities από τον τραπεζικό κλάδο αποτελεί η Alpha Bank, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό report της με ημερομηνία 14 Ιουλίου 2004.

Η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εξαμήνου στις 28 Ιουλίου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Αναφορικά με αυτά, η Eurobank Securities εκτιμά πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) της Alpha Bank θα καταγράψουν σημαντική αύξηση της τάξεως του 58% και θα φτάσουν στα 186 εκατ. ευρώ από 118 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η ενίσχυση των κερδών θα είναι αποτέλεσμα της κατά 17% αύξησης στα καθαρά έσοδα από τόκους, τα οποία τοποθετεί στα 495 εκατ. ευρώ στο εξεταζόμενο διάστημα, συγκριτικά με 425 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2003, και της κατά 28% αύξησης των προμηθειών, που εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 172 εκατ. ευρώ σε σχέση με 134 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ωστόσο, η Eurobank Securities αναφέρει πως από το τρίτο τρίμηνο του έτους προβλέπεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα περιοριστεί.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει επίσης πως η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 13,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και 2,1 φορές τον δείκτη BVPS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v