Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕFG Sec.: Αύξηση 11% στα κέρδη του ομίλου Εθνικής

Αύξηση 11% στα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη μετά από μειοψηφίες α΄ εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμά η Eurobank Securities στο πρωινό report της (13/07), στο οποίο διατηρεί την ουδέτερη στάση της απέναντι στη μετοχή της εταιρίας.

ΕFG Sec.: Αύξηση 11% στα κέρδη του ομίλου Εθνικής
Αύξηση 11% στα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη μετά από μειοψηφίες θα παρουσιάσει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας για το α΄ εξάμηνο του 2004, εκτιμά η Eurobank Securities στο πρωινό της report (13/07).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, αυτά αναμένονται να διαμορφωθούν στα 289 εκατ. ευρώ από τα 261 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο, πέρυσι. Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στην βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 6%, έως τα 681 εκατ. ευρώ σε σχέση με 641 εκατ. ευρώ του 2003.

Ακόμα, η αναμενόμενη αύξηση της κερδοφορίας της Εθνικής, επισημαίνει η EFG Sec., οφείλεται και στην ενίσχυση κατά 10% των προμηθειών, οι οποίες εκτιμώνται το 2004 στα 198 εκατ. ευρώ έναντι 180 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Επίσης, ενισχυτικά στα κέρδη, σημειώνει η ΑΧΕ, δρουν και τα υψηλότερα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές τα οποία προβλέπονται στα 70 εκατ. ευρώ από τα 60 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή τονίζει πως η πρόβλεψη για τα κέρδη ίσως να αποδειχτεί χαμηλότερη από αυτά που θα πραγματοποιηθούν καθώς όπως υπογραμμίζεται η πιστωτική ανάπτυξη στον καταναλωτικό τομέα μέχρι στιγμής είναι καλύτερη του αναμενόμενου, ενώ τα μη λειτουργικά κέρδη μπορούν να δράσουν ενισχυτικά.

Τονίζεται πως η Εθνική διαπραγματεύεται ”δίκαια” 12,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανα μετοχή του 2004 και 2,1 φορές την αναμενόμενη λογιστική αξία του ίδιου έτους.

Η Eurobank Securities διατηρεί την ουδέτερη στάση της απέναντι στην μετοχή της ΕΤΕ.

Σημειώνεται πως η ΕΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της στις 29 Ιουλίου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v