Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 16,5 ευρώ από Morgan Stanley

Σε αύξηση της τιμής –στόχου για τον ΟΠΑΠ στα 16,5 ευρώ (από 13,7 ευρώ) προχώρησε η Morgan Stanley σε σχετική έκθεσή της (13/07/2004), μειώνοντας ωστόσο την αξιολόγηση σε ”equal weight” θεωρώντας ότι η συμβολή του ”Κino” έχει ήδη ενσωματωθεί στην τιμή της μετοχής.

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 16,5 ευρώ από Morgan Stanley
Σε αύξηση της τιμής –στόχου για τον ΟΠΑΠ στα 16,5 ευρώ (από 13,7 ευρώ) προχώρησε η Morgan Stanley σε σχετική έκθεσή της (13/07/2004), μειώνοντας ωστόσο την αξιολόγηση σε ”equal weight”.

Οι αναλυτές της Μorgan Stanley κάνουν ξεχωριστή αναφορά για το ”Kino” υπογραμμίζοντας ότι η συμβολή του στην κερδοφορία της εταιρίας έχει ήδη προεξοφληθεί στην τιμή της μετοχής, ενώ προβλέπουν πως τα κέρδη ανά πρακτορείο από το παιχνίδι θα διαμορφωθούν στα 600 ευρώ την ημέρα για το 2005, δεδομένα που οδηγούν τον οίκο να υποβαθμίσει τη σύστασή του για τον ΟΠΑΠ.

Απαραίτητα στοιχεία, όπως τονίζεται στην έκθεση, για την αναβάθμιση της σύστασης από την Morgan Stanley είναι η περαιτέρω συμβολή του ”Kino” στα μεγέθη της εταιρίας, αλλά και η ”εξυγίανση” της χρηματοοικονομικής δομής του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι τα έσοδα του ΟΠΑΠ, για το τρέχον έτος θα ανέλθουν στα 2.858 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 574 εκ. ευρώ.

Για τα καθαρά κέρδη (2004) προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν στα 495 εκ. ευρώ, ενώ η μερισματική απόδοση της εταιρίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 7,8%, με το μέρισμα του ΟΠΑΠ να διαμορφώνεται στα 1,24 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v