Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τράπεζες

Την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τις τράπεζες τις ερχόμενες εβδομάδες, υπό το πρίσμα ότι η αποτίμησή τους δεν θα είναι υπερβολική, προβλέπει στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση η Εγνατία ΑΧΕ όπου παράλληλα επισημαίνει πως τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Εγνατία: Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τράπεζες
Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του έτους, που αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα στα τέλη Ιουλίου, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές, επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2004.

Η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως την εβδομάδα που πέρασε τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς ήταν οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και η χαμηλή μεταβλητότητα.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η εν λόγω εικόνα δεν αναμένεται να αλλάξει την τρέχουσα εβδομάδα, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν να δημοσιεύονται προς τα τέλη Ιουλίου με την Alpha Bank να κάνει την αρχή στις 28 Ιουλίου.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα συγκεκριμένα μεγέθη των τραπεζών καθώς θα θελήσουν να συνυπολογίσουν κατά πόσο υπάρχει διατηρησιμότητα στην ισχυρή λειτουργική ανάπτυξη, ενώ σημαντικής σημασίας είναι και το outlook που οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν για το υπόλοιπο του έτους.

Παρά την προβλεπόμενη κάμψη που αναμένεται να παρουσιάσουν σε επίπεδο καθαρών κερδών οι τράπεζες, ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων χρηματοοικονομικών κερδών στο δεύτερο τρίμηνο έναντι του πρώτου, τα κέρδη από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες των πέντε μεγάλων τραπεζών (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εμπορική) θα διατηρήσουν το ισχυρό τους momentum, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες τράπεζες αναμένεται να παρουσιάσουν στο σύνολό τους αύξηση στα κέρδη προ φόρων (για το πρώτο εξάμηνο) 27% σε σχέση με 37% άνοδο που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2004 – το οποίο ωστόσο είχε συγκριθεί με το ”αδύναμο” πρώτο τρίμηνο του 2003.

Σε αυτήν την περίπτωση και υπό το πρίσμα ότι η αποτίμηση των τραπεζών δεν είναι υπερβολική τότε η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες θα αναζωπυρωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μακροοικονομικά στοιχεία δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον στην παρούσα φάση καθώς, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ξεκινήσουν σε περίπου 30 ημέρες.

Οποιοδήποτε νέο αναφορικά με την οικονομική πολιτική αναμένεται να δοθεί μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ που ταυτόχρονα αναφέρει πως εξαγγελίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τέλος, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει και τους τίτλους που ξεχωρίζει.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις μετοχές των: Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, EFG Eurobank, Cosmote, ΔΕΗ, Coca – Cola Τρία Έψιλον, ΕΧΑΕ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Intralot, Γερμανού, Folli Follie, Γρ. Σαράντη, Hyatt, Jumbo, Notos Com, Elmec, Ηλεκτρονική Αθηνών, Μαΐλλης, Πετζετάκι, Μυτιληναίου, Frigoglass, Επιχειρήσεις Αττικής και Τεχνικής Ολυμπιακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v