Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υψηλότερη τιμή-στόχος από Credit Suisse

Στα 24,2 ευρώ, από τα 23,8 ευρώ, αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Credit Suisse, όπως αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2004, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Επιχείρησης και τη ΡΑΕ.

ΔΕΗ: Υψηλότερη τιμή-στόχος από Credit Suisse
Στα 24,2 ευρώ από τα 23,8 ευρώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Credit Suisse, όπως αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2004, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Ο ξένος οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση ύστερα από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Επιχείρησης και τη ΡΑΕ.

Στην αναθεωρημένη αποτίμηση της Credit Suisse συνυπολογίζεται το 50% της αξίας που ενδέχεται να δημιουργήσει η κατά 3% αύξηση στα τιμολόγια από τον Σεπτέμβριο του 2004, με τις τιμές του πετρελαίου να κινούνται υψηλότερα από τα 30 δολάρια το βαρέλι για φέτος και του χρόνου.

Σύμφωνα με την Credit Suisse η μετοχή της ΔΕΗ αποτελεί από τις πλέον ”ελκυστικές” επενδυτικές προτάσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών κοινής ωφέλειας, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού που προσφέρει το νομοθετικό πλαίσιο ρύθμισης, ο υψηλός μονοπωλιακός ρυθμός ανάπτυξης, η ”ελκυστική” αποτίμηση, αλλά και η σχέση ρίσκου – απόδοσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ξένο οίκο, η ΡΑΕ αναμένεται να προτείνει στην κυβέρνηση την αύξηση των τιμολογίων κατά 3% από τον Σεπτέμβριο ώστε να καλυφθούν τα έξοδα που έχουν προκύψει από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, αλλά και τα λειτουργικά κόστη.

Συμπληρώνει δε, πως κατά την εκτίμησή της η ΔΕΗ θα καταγράψει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 8% στα EBITDA την περίοδο 2003-2008.

Σε ό,τι αφορά την τιμή-στόχο, η Credit Suisse αναφέρει πως υπονοεί αύξηση της τάξεως του 31% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ επισημαίνει πως η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται 5,1 φορές τον εκτιμώμενο δείκτη EV/EBITDA του 2005 και με 27% discount σε σχέση με τον κλάδο.

Με βάση ένα πιο αισιόδοξο σενάριο το οποίο προβλέπει αύξηση 6% στα τιμολόγια, η τιμή-στόχος θα διαμορφωνόταν στα 31 ευρώ ανά μετοχή, κατά 68% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, επισημαίνει η Credit Suisse, που συμπληρώνει πως η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με βάση το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες, με την τιμή του πετρελαίου να κυμαίνεται στα 30 δολάρια το βαρέλι, το οποίο και υπονοεί αξία 16,2 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v