Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Το Στοίχημα "στήριξε" το Q1, λένε αναλυτές

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα αποτελέσματα Q1 του ΟΠΑΠ, τονίζοντας τις επιδόσεις του Στοιχήματος, ενώ δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για συγκεκριμένα παιχνίδια και για τον διαδικτυακό ανταγωνισμό.

ΟΠΑΠ: Το Στοίχημα στήριξε το Q1, λένε αναλυτές
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται, σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές από τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ, τονίζοντας τις επιδόσεις του Στοιχήματος, ενώ δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για συγκεκριμένα παιχνίδια και για τον διαδικτυακό ανταγωνισμό.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν, κατά τη Merrill Lynch τα κέρδη του ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2010, λόγω των επιδόσεων του Στοιχήματος και του KINO που ξεπέρασαν κατά 4% τις εκτιμήσεις του οίκου.

Σε έκθεσή του με ημερομηνία 28 Μαΐου ο οίκος εκφράζεται θετικά για το πρόγραμμα περιορισμού κόστους, ενώ, όπως επισημαίνει, το σημείο αυτό εξακολουθεί να είναι «κλειδί» για το έτος. Η σύσταση διατηρείται σε “buy” και η τιμή στόχος στα 19,5 ευρώ.

Θετική αντίδραση των μετοχών αναμένει η Alpha Finance μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κατόπιν της πρόσφατη πίεσης. Ωστόσο, οι ανησυχίες αναφορικά με τον ανταγωνισμό από το διαδίκτυο, τονίζει η χρηματιστηριακή, παραμένουν.

Γενικά, τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2010 ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς ως προς τα κέρδη EBITDA και τα καθαρά κέρδη, αναφέρει η Marfin Analysis. Παρόλα αυτά, επισημαίνει, όλα τα βασικά μεγέθη υποχώρησαν σε σχέση με πέρυσι λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Ξεχώρισε η θετική έκπληξη από τα έσοδα του Στοιχήματος παρά τον ανταγωνισμό από τους παράνομους ιντερνετικούς παρόχους και την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος αλλά και οι περικοπές στα λειτουργικά έξοδα που στήριξαν τα περιθώρια κέρδους.

Αντίθετα, η διψήφια μείωση στον τζίρο του ΚΙΝΟ και η αδύναμη πορεία των λοιπών παιχνιδιών στέλνουν προειδοποιητικό σήμα για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ΟΠΑΠ στα επόμενα τρίμηνα, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v