Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Οι συναλλαγές ώθησαν το Q1 λένε οι αναλυτές

Θετικό είναι το... ισοζύγιο της γνώμης Ελλήνων και ξένων αναλυτών για το Q1 της Eurobank, αφού επισημαίνουν την υπεράνω των εκτιμήσεων κερδοφορία, ενώ δεν λείπουν οι ανησυχίες. Μειώνει στα 4,6 ευρώ την τιμή η Natixis. a 

EFG: Οι συναλλαγές ώθησαν το Q1 λένε οι αναλυτές
Θετικό είναι το... ισοζύγιο της γνώμης Ελλήνων και ξένων αναλυτών για το Q1 της Eurobank, αφού επισημαίνουν την υπεράνω των εκτιμήσεων κερδοφορία, την οποία αποδίδουν και στα έσοδα από συναλλαγές, ενώ δεν λείπουν οι ανησυχίες για εκροή καταθέσεων και για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Στα 4,6 από 5,1 ευρώ κόβει την τιμή στόχο η Natixis, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Υπεράνω των εκτιμήσεών της JP Morgan ήταν τα αποτελέσματα της Eurobank σε επίπεδο κερδοφορίας, σύμφωνα με review του οίκου (27 Μαΐου).

Ο οίκος, λίγες μόνο ημέρες μετά την υποβάθμιση της Eurobank σε Underweight σχολιάζει τα αποτελέσματα της τράπεζας για τα οποία επισημαίνει ότι τα κέρδη από συναλλαγές ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ οι προβλέψεις ήταν αντίστοιχες με αυτές.

Στα υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων κέρδη από συναλλαγές και στον βελτιωμένο έλεγχο του κόστους αποδίδει η HSBC τη θετική επίδοση των μεγεθών της Eurobank. Σημεία ανησυχίας ωστόσο, όπως προσθέτει, αποτελεί η εκροή των καταθέσεων και η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα των προσδοκιών χαρακτηρίζει σε γενικές γραμμές η Alpha Finance τα αποτελέσματα τριμήνου της Eurobank, ενώ για «μικτά» αποτελέσματα κάνει λόγο η Εθνική Χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας τα καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη προ της έκτακτης φορολογίας, αλλά και τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το μειούμενο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο. Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι η μεγαλύτερη έκπληξη προήλθε από τα έσοδα από συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v