Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Θετική υποδοχή για το Q1 από ΑΧΕ

Ήπια θετική υποδοχή επιφυλάσσουν οι αναλυτές στα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Alpha Bank επισημαίνοντας την επίδοση των λειτουργικών εσόδων και εν μέρει τα στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Alpha: Θετική υποδοχή για το Q1 από ΑΧΕ
Ήπια θετική υποδοχή επιφυλάσσουν οι αναλυτές στα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Alpha Bank επισημαίνοντας την επίδοση των λειτουργικών εσόδων και εν μέρει τα στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.    

Ελαφρώς καλύτερα χαρακτηρίζει τα έσοδα από τις βασικές δραστηριότητες της Alpha Bank η Εθνική Χρηματιστηριακή.

Όπως τονίζει, εάν δεν συνυπολογιστούν οι έκτακτες φορολογικές εισφορές τα αποτελέσματα του Q1 ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων. Στα θετικά η χρηματιστηριακή αναφέρει ακόμη τα ελαφρώς καλύτερα λειτουργικά έξοδα, ενώ στα αρνητικά την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και οι σημαντικές εκροές καταθέσεων.

Θετική χαρακτηρίζει την πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας η Marfin Analysis, ενώ για αντίστοιχη των συγκλινουσών εκτιμήσεων επίδοση εφόσον δεν συνυπολογιστούν οι φορολογικές εισφορές, κάνει λόγο η HSBC. Η χρηματιστηριακή αποδίδει την εικόνα του Q1 στην καλύτερη διαχείριση κόστους.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει τη συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων η Proton Bank, ενώ δίνει έμφαση στα κόστη από οφειλές που όπως επισημαίνει ήταν ηπιότερα του αναμενομένου και στον σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα που ήταν αμετάβλητος έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Η χρηματιστηριακή πιστεύει πως και οι δύο παράγοντες θα είναι καταλύτες μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v