Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πτώση 17% στα κέρδη αναμένουν οι αναλυτές

Πτώση της τάξης του 17% θα εμφανίζουν το α΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ και θα διαμορφωθούν στα 178,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

ΟΠΑΠ: Πτώση 17% στα κέρδη αναμένουν οι αναλυτές
Ο ΟΠΑΠ, η μεγαλύτερη εταιρία στοιχηματισμού της Ευρώπης, αναμένεται να καταγράψει πτώση της τάξης του 17% στα κέρδη του α΄ τριμήνου, καθώς η ύφεση στην Ελλάδα του κοστίζει υψηλότερες αποδόσεις κερδών στους παίκτες και μικρότερα στοιχήματα.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις επτά αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ θα διαμορφωθούν στα 178,4 εκατ. ευρώ, έναντι των 215,7 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Προβλέψεις παρείχαν οι ATE Securities, HSBC, Investment Bank of Greece, Morgan Stanley, Εθνική - Π&Κ, Proton Bank και Piraeus Securities.

Όπως ανέφεραν, η ύφεση στην Ελλάδα, η πρώτη που καταγράφεται στη χώρα από το 1993, και τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται σε αντάλλαγμα για το πακέτο στήριξης των 110 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ "τρώνε" τα εισοδήματα των πολιτών, πλήττοντας παράλληλα και τον τζόγο.

Οι πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν πτώση 6,4% στο 1,37 δισ. ευρώ, με το ΚΙΝΟ να εμφανίζει πτώση 9,9% και το Στοίχημα άνοδο 2%.

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ θα ανακοινωθούν στις 27 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v