Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ Research : Τι επιτύχαμε στο α΄ εξάμηνο 2004

Κατά 3,1% υπεραπέδωσαν του Γενικού Δείκτη στο α΄ εξάμηνο του 2004 οι μετοχές που περιλαμβάνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στη λίστα με τις ”overweight” επιλογές της, σύμφωνα με μελέτη της χρηματιστηριακής(Ιούλιος 2004), στην οποία επιχειρείται ένας ”απολογισμός” των αναλύσεών της.

Π&Κ Research : Τι επιτύχαμε στο α΄ εξάμηνο 2004
Κατά 3,1% υπεραπέδωσαν του Γενικού Δείκτη στο α΄ εξάμηνο του 2004 οι μετοχές που περιλαμβάνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στη λίστα με τις ”overweight” επιλογές της.

Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρίας (Ιούλιος 2004), το αντίστοιχο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2002 ανέρχεται σε 28,1%.

Απο τις μετοχές της ”overweight” λίστας την υψηλότερη άνοδο κατά το α΄ εξάμηνο του 2004, πάντα έναντι του Γ.Δ., σημείωσαν οι Γερμανός (άνοδος 16,5%), Τιτάν (15,4%), Folli Follie (13,7%) και EFG Eurobank (12,7%).

Eξάλλου, στην έρευνα η χρηματιστηριακή εταιρία επιχειρεί ένα πρώτο απολογισμό των αναλύσεων και reports που πραγματοποίησε στο α΄ εξάμηνο.

Σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή εταιρία, με βάση το εβδομαδιαίο report της, προβλέπει ”overweight” απόδοση για τις μετοχές: Γερμανός, Folli Follie, Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τιτάν, Cosmote, 3E, Mαΐλλης, Intralot, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Άκτωρ, Άβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική, Παντεχνική, Βασσιλόπουλος, Jumbo, Επιχειρήσεις Αττικής, Μινωικές, Autohellas, EXAE και Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης.

Στην ίδια έρευνα επισημαίνεται ότι ”καλύπτει” 34 τίτλους εταιριών, αριθμός που αναλογεί σε 6,8 εταιρίες ανά αναλυτή.

Παράλληλα, για την περίοδο του α΄ εξαμήνου, η Π&Κ δημοσίευσε 154 ”flash reports”, 41 ”company reports”, ενώ το σύνολο των notes της ανήλθε στα 224, έναντι 245 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στην έρευνα σημειώνεται ακόμα πως, σύμφωνα με στοιχεία της Nelson Information, η χρηματιστηριακή εταιρία με τον μεγαλύτερο αριθμό notes το έτος (παγκοσμίως) πραγματοποίησε 10,6 notes ανά μετοχή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της Π&Κ για το 2003 διαμορφώθηκε στο 15,7.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για notes ανά αναλυτή ανήλθαν σε 81,2 και σε 94,2 για την Π&Κ το περασμένο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v