Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Διύλιση και κόστος ωφέλησαν τα μεγέθη

Στην άνοδο των κερδών από διύλιση και στον περιορισμό του κόστους αποδίδουν οι αναλυτές το ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες τα ΕΛΠΕ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεςι των αναλυτών.

ΕΛΠΕ: Διύλιση και κόστος ωφέλησαν τα μεγέθη
Στην άνοδο των κερδών από διύλιση και στον περιορισμό του κόστους αποδίδουν οι αναλυτές το ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες τα ΕΛΠΕ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  

Βελτιωμένη έναντι των προβλέψεων των αναλυτών ήταν η λειτουργική επίδοση σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρίας, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report. Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι θα ανανεώσει τις εκτιμήσεις της και ότι παραμένει επιφυλακτική με δεδομένες τις άσχημες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του εύθραυστου διεθνούς περιβάλλοντος.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων σύμφωνα με την Proton Bank λόγω καλύτερων επιδόσεων της κερδοφορίας από διύλιση και σε καλό έλεγχο κόστους. Από την άλλη, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η πτώση στην εγχώρια ζήτηση είναι ανησυχητική και με την απουσία αύξησης των εξαγωγών μπορεί οι επιπτώσεις να διογκωθούν.

Το περιθώριο κέρδους από διύλιση που κυρίως ήλθε από το διυλιστήριο του Ασπροπύργου και η εξοικονόμηση κόστους ύψους 14 εκατ. ευρώ βρίσκονται κατά την Alpha Finance πίσω από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v