Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ξεκινά διαβούλευση για μείωση του ωραρίου

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΧΑ και στελέχη της ΕΧΑΕ είχαν χθες εκπρόσωποι της διοίκησης του ΣΜΕΧΑ με θέματα την ανταλλαγή απόψεων σε μειώσεις χρεώσεων και τη συρρίκνωση του ωραρίου της συνεδρίασης.

ΧΑ: Ξεκινά διαβούλευση για μείωση του ωραρίου
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Χ.Α. και στελέχη της ΕΧΑΕ είχαν χθες εκπρόσωποι της διοίκησης του ΣΜΕΧΑ με θέμα την ανταλλαγή απόψεων στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλαν οι χρηματιστές σε ΕΧΑΕ, Χ.Α. και Ε.Κ. με θέματα που αφορούν σε μειώσεις χρεώσεων και συρρίκνωση ωραρίου της συνεδρίασης.

Ως προς το ζήτημα του ωραρίου, συμφωνήθηκε η έναρξη διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκομένους (χρηματιστηριακές εταιρίες, τράπεζες, remote members, εισηγμένες εταιρίες) προκειμένου να ληφθεί απόφαση που θα αποτελεί επιθυμία της πλειονότητας.

Η πλευρά του Χ.Α., πάντως, σε περίπτωση που καταλήξουν σε απόφαση για μείωση τουωραρίου, κλίνει στην εναλλακτική περίπτωση έναρξης της συνεδρίασης δύο ώρες αργότερα, ώστε να παραμείνει αμετάβλητη η ώρα κλεισίματος της αγοράς και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες οι κοινές ώρες συναλλαγών με τις ξένες αγορές.

Σχετικά με τα αιτήματα του ΣΜΕΧΑ που αφορούν σε μειώσεις ή καταργήσεις σημερινών χρεώσεων, τα στελέχη του Χ.Α. αναμένεται να επανέλθουν με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v