Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q1

Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι εγχώριοι αναλυτές τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος και της ΜΕΤΚΑ στο Q1 που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, ενώ επισημαίνουν τους θετικούς καταλύτες για τα μεγέθη των δυο εισηγμένων.

Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q1
Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι εγχώριοι αναλυτές τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος και της Μέτκα στο Q1 που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, ενώ επισημαίνουν τους θετικούς καταλύτες για τα μεγέθη των δυο εισηγμένων.  

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, τα αποτελέσματα του Ομίλου χαρακτηρίζονται παραπάνω από ικανοποιητικά αν λάβει κανείς υπόψη το αντίξοο περιβάλλον και τη μεταβατική φάση που βρίσκεται ο Όμιλος, καθώς προχωρούν οι επενδύσεις στην Ενέργεια. Η πολύ καλή απόδοση προήλθε κυρίως από την επίδοση της Μέτκα, τα κέρδη από την αντιστάθμιση κινδύνων, την άνοδο των τιμών του αλουμινίου, αλλά και τη σημαντική μείωση κόστους λόγω της έναρξης λειτουργίας της μονάδας συμπαραγωγής.

Οι προοπτικές του έτους φαίνονται πολύ καλύτερες φέτος ενώ υπάρχει περιθώριο σημαντικής περαιτέρω βελτίωσης λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου, της έναρξης εμπορικής λειτουργίας του εργοστασίου συμπαραγωγής, της αναμενόμενης κατάληξης των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ και την είσοδο στην αγορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).

Σε ξεχωριστή σημείωση για τη Μετκα χαρακτηρίζουν ισχυρά τα αποτελέσματα ξεχωρίζοντας την επιτάχυνση εκτέλεσης των έργων, αλλά και τη διατήρηση πολύ υψηλού περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA Margin) στο επίπεδο του 17.5%.

Πολύ καλή απόδοση από τον Όμιλο μέσω λειτουργικής ανάπτυξης, αναφέρει η Axia Ventures, ενώ αναγνωρίζονται σημαντικοί καταλύτες για το επόμενο διάστημα (LNG, εμπορική λειτουργία της συμπαραγωγής).

Για τη ΜΕΤΚΑ χαρακτηρίζουν ισχυρά τα αποτελέσματα, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα μέσω της εκτέλεσης του υψηλού back - log.

Η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα αποτελέσματα από Μυτιληναίο και ΜΕΤΚΑ ήταν ισχυρά. Επιτάχυνση της εκτέλεσης έργων και βελτίωση των τιμών του αλουμινίου, καθώς και η ενίσχυση του δολαρίου, τα κύρια σημεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v