Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Κόβει την τιμή στόχο για 4 τράπεζες

Σε περικοπή της τιμής στόχου τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχωρά η Proton Bank σε report της με ημερομηνία 19 Μαΐου. Αδύναμο το πρώτο τρίμηνο προβλέπει η χρηματιστηριακή. Top pick της χρηματιστηριακής η Εθνική.  

Proton: Κόβει την τιμή στόχο για 4 τράπεζες
Σε περικοπή της τιμής στόχου τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχωρά η Proton Bank σε report της με ημερομηνία 19 Μαΐου.

Η τιμή του τίτλου της Εθνικής περικόπτεται στα 19 από 22,4 ευρώ (με σύσταση outperform), αυτή της Alpha στα 8 από 11 ευρώ (outperform), της Eurobank στα 7,2 από 8,6 ευρώ (neutral) και του Τ.Τ. στα 3,8 από 4 ευρώ (neutral).

Για την Proton Bank top pick εξακολουθεί να είναι η Εθνική, για την οποία αναφέρεται πως τα πλεονεκτήματά της έναντι των ανταγωνιστών θα καταστούν ακόμη περισσότερο προφανή στο τρέχον περιβάλλον.

Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι πως θα δούμε ένα αδύναμο Q1 με τα έσοδα από τόκους να είναι μειωμένα σε τριμηνιαία βάση λόγω χαμηλών όγκων και υψηλότερου κόστους καταθέσεων.

Η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει καθοδικά τις προβλέψεις της, προβλέποντας ότι η χαμηλότερη οικονομική δραστηριότητα και η μεγαλύτερη ανεργία θα επηρεάσει τους όγκους τα επιτοκιακά περιθώρια και την ποιότητα ενεργητικού. Εκτίμησή της είναι επίσης ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων δανείων θα κορυφωθεί το 2011.

Ετήσια κάμψη 80,2% προβλέπει η Proton Bank ότι θα εμφανίσουν τα κέρδη Q1 της Εθνικής Τράπεζας και θα διαμορφωθούν στα 62,8 εκατ. ευρώ, ενώ αυτά της Alpha Bank αναμένονται κατά 51,7% χαμηλότερα, στα 41,4 εκατ. και της Eurobank κατά 80,3% στα 16 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκτιμώνται στα 31,5 εκατ .ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v