Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κόβει" τιμές για ελληνικές τράπεζες η M. Lynch

Σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών προχωρά η Merrill Lynch σε έκθεσή της (19/5/2010), ενώ υποβαθμίζει τη σύσταση για τις Πειραιώς και Eurobank (από "buy" σε "neutral").

Κόβει τιμές για ελληνικές τράπεζες η M. Lynch
Σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών λόγω των μακροοικονομικών προοπτικών προχωρά η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Μαΐου, ενώ υποβαθμίζει τη σύσταση για τις Πειραιώς και Eurobank (από "buy" σε "neutral").

Η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας τίθεται στα 16 από 24 ευρώ, για τη Eurobank στα 6 από 10,1 ευρώ, για την Alpha Bank στα 7,1 από 9,8 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6 από 9,4 ευρώ προηγουμένως.

Η σύσταση για τις Εθνική και Alpha παραμένει "buy".

Για το 2010 ο οίκος προβλέπει ότι η Εθνική θα παραμείνει κερδοφόρος, η Eurobank και η Πειραιώς θα εμφανίσουν ζημίες και η Alpha θα είναι "στα λεφτά της".

Αν και αναγνωρίζει ότι η περικοπή στην τιμή-στόχο για τις Εθνική και Alpha είναι σημαντική, ο οίκος επισημαίνει ότι διατηρεί τις δύο τράπεζες σε επίπεδα κατά 50% περίπου υψηλότερα έναντι της σημερινής τους τιμής, καθώς είναι περισσότερο αμυντικές από τους ανταγωνιστές τους με καλύτερους κεφαλαιακούς δείκτες.

Σε ό,τι αφορά την περικοπή στη σύσταση των Eurobank και Πειραιώς, η Merrill Lynch τονίζει ότι αν και η τιμή τους δεν είναι υψηλή, λόγω των σχετικά αδύναμων προοπτικών κερδοφορίας δεν υπάρχει ορατός ανοδικός καταλύτης.

Εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από τις ελληνικές τράπεζες (Alpha 27/5, Εθνική 26/5, Πειραιώς 28/5 και Eurobank 27/5), ο οίκος εκτιμά ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από το Q4. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι θα υπάρξουν καθοδικές αναπροσαρμογές των συγκλινουσών εκτιμήσεων μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως αναφέρει η Merrill Lynch, αν και γίνεται όλο και δυσκολότερο να αγνοηθεί η πιθανότητα μιας αναδιάρθρωσης του εθνικού χρέους, "δεν θεωρεί ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι το πιθανότερο".

Ωστόσο, είναι απαισιόδοξη σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις για τις τράπεζες της ελληνικής ύφεσης, η οποία πλέον πιστεύει ότι θα συνεχιστεί έως το 2012 - έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ήπια ανάκαμψη από το 2011. Όπως αναφέρει ο οίκος, τα μέτρα λιτότητας ήταν αυστηρότερα από αυτά που εκτιμούσε όταν διατύπωνε την παραπάνω πρόβλεψη.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 10,3 ευρώ, αυτή της Alpha στα 4,93 ευρώ, της Eurobank στα 4,73 ευρώ και της Πειραιώς στα 4,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v