Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΕΤΑ: Εκτιμήσεις για το deal Dixons - Κωτσόβολος

Σε αρκετά ελκυστική αποτίμηση για την Dixons πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της Κωτσόβολος, τονίζει η BETA AXE σε σχετική ανάλυση, με βάση το δείκτη EV/EBITDA, ο οποίος διαμορφώνεται στο 4,5 (εκτίμηση 2004). Άνοδος 9,43% για τη μετοχή της Κωτσόβολος (6,5 ευρώ), στα 5,16 ευρώ η Fourlis (άνοδος 5,74%).

ΒΕΤΑ: Εκτιμήσεις για το deal Dixons - Κωτσόβολος
Σε αποτίμηση EV/EBITDA της τάξης του 4,5 (εκτίμηση 2004) και P/BV ’03 περίπου στο 1,6 πραγματοποιήθηκε το deal Κωτσόβολος - Dixons, σχολιάζει η BETA ΑΧΕ σε ανάλυσή της.

Στην ανάλυση σημειώνεται ότι και λόγω της αναδιάρθρωσης της Κωτσόβολος τα κέρδη της εταιρίας είναι χαμηλά και έτσι το P/E του deal εκτιμάται σε πάνω από 30 με βάση την εκτίμησή της για το 2004.

Με βάση τα επίπεδα EV/EBITDA στα οποία πραγματοποιούνται στρατηγικές συναλλαγές διεθνώς, η αποτίμηση κρίνεται αρκετά ελκυστική για την Dixons, η οποία ωστόσο αναλαμβάνει το ρίσκο της ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης της Κωτσόβολος, σχολιάζεται στην ανάλυση.

Αυτή τη στιγμή η μετοχή της Κωτσόβολος καταγράφει άνοδο 9,43%, διαπραγματευόμενη στα 6,5 ευρώ (ήτοι στην τιμή του deal), ενώ η μετοχή της Fourlis βρίσκεται στα 5,16 ευρώ (άνοδος 5,74%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v