Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D. Bank: "Επιφυλάξεις" έναντι ελληνικών τραπεζών

«Επιφυλακτική στάση» απαιτείται έναντι των ελληνικών τραπεζών εκτιμά η D. Bank, όπου θέτει σύσταση “hold” για τις Εθνική, Eurobank και Alpha Bank (17/5/2010). Ρευστότητα και ποιότητα ενεργητικού οι πηγές ανησυχίας.

D. Bank: Επιφυλάξεις έναντι ελληνικών τραπεζών
«Επιφυλακτική στάση» απαιτείται έναντι των ελληνικών τραπεζών εκτιμά η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Μαΐου, όπου θέτει σύσταση “hold” για τις Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank με τιμές στόχους τα 21,8, τα 7,5 και τα 9,2 ευρώ, αντίστοιχα.

Από τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τις διοικήσεις των τραπεζών η Deutsche Bank καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η βασική ανησυχία των ιδρυμάτων αφορά την ποιότητα ενεργητικού και την χαμηλή ορατότητα σε ό,τι σχετίζεται με αυτήν.

Ψηλά στη λίστα των θεμάτων για τα οποία ανησυχούν οι τράπεζες βρίσκεται και η ρευστότητα μια που η ΕΚΤ είναι προς το παρόν η μόνη πηγή χρηματοδότησής τους.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά την Deustche Bank θα σημαδευτεί από αναιμική δανειακή ανάπτυξη, εκροές καταθέσεων, μηδενική έως αρνητική τριμηνιαία μεταβολή των επιτοκιακών περιθωρίων, ελαφρά άνοδο των προβλέψεων, αύξηση του κόστους κινδύνου και πολύ αδύναμα έσοδα από συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v