ΑΧΕ: Στο επίκεντρο οι κατασκευές

Αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον κατασκευαστικό κλάδο, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Βουλή για την νέα μέθοδο ανάθεσης δημοσίων έργων, αναμένουν οι ΑΧΕ. Κρίσιμη είναι η ψυχολογία των διεθνών αγορών.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο οι κατασκευές
Τι εκτιμάται γα την σημερινή συνεδρίαση: Κρίσιμος παράγοντας για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς είναι η ψυχολογία που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια αναφέρει στο πρωινό report της η Εθνική ΑΧΕ.

Η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει πως αναμένει περιορισμένους όγκους συναλλαγών, λόγω έλλειψης εταιρικών εξελίξεων. Στο επίκεντρο τονίζει η Σίγμα, θα βρεθεί ο τίτλος της ΔΕΗ, όπου αναμένεται να μετριαστεί η πίεση από τις πωλήσεις, μαζί με την Γερμανός και τον κλάδο των τραπεζών.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Marfin Analysis αναμένουν οι όγκοι συναλλαγών να παραμείνουν στα χθεσινά επίπεδα, καθώς και ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί σταδιακά στον κλάδο των τραπεζών, μια και στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Επίσης, η Marfin περιμένει, αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος όπως αναφέρει, έχει υποαποδώσει κατά 33% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Το αυξημένο ενδιαφέρον σημειώνει η χρηματιστηριακή αναμένεται εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Βουλή για την νέα μέθοδο ανάθεσης δημοσίων έργων.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τίτλοι της Fourlis και της Γερμανός λόγω των τρεχουσών επιχειρηματικών τους εξελίξεων, επισημαίνει στο πρωινό της report η Eurobank Securities. Παράλληλα, η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμά την επικράτηση ανάμεικτων τάσεων στο Χ.Α., ενώ τονίζει πως η αδυναμία των ευρωπαϊκών αγορών μπορεί να βαρύνει στην αγορά.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ υπογραμμίζει πως οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της επικείμενης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου σε Αμερική και Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα από το τέλος Ιουλίου.

Οι όγκοι συναλλαγών κατά την χθεσινή συνεδρίαση αυξήθηκαν ελαφρώς αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, αλλά παραμένουν ακόμα σε επίπεδα που δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια πιθανή ανοδική κίνηση. Έτσι, συνεχίζει η χρηματιστηριακή περιμένει την αγορά να κινηθεί κατά την σημερινή συνεδρίαση στο ίδιο πλαίσιο.

Τι έγινε χθες: Μικρή υποχώρηση 0,11% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 2.335,74 μονάδες.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, τα κύρια χαρακτηριστικά της αγοράς ήταν η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς και η κατοχύρωση κερδών στον τραπεζικό κλάδο.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v