Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασκευές:Υποχώρηση μεγεθών το 2005 βλέπει η Π&Κ

Υποχώρηση στα κέρδη ανά μετοχή του 2005 με βάση τις αποτιμήσεις των κατασκευαστικών εταιριών προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε σχετική, κλαδική ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2004. Οι τιμές-στόχοι και οι συστάσεις για ΕΛΤΕΧ, Άκτωρ και J&P Άβαξ. Σταματάει κάλυψη για Παντεχνική. Τα οφέλη από την κατάκτηση του Euro 2004.

Κατασκευές:Υποχώρηση μεγεθών το 2005 βλέπει η Π&Κ
Υποχώρηση στα κέρδη ανά μετοχή του 2005 με βάση τις αποτιμήσεις των κατασκευαστικών εταιριών προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε σχετική ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2004.

Εξάλλου, στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της (7/7/2004) η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αποτέλεσε απρόσμενη διαφήμιση για την ελληνική αγορά, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ”goodwill” της χώρας.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της σχετικά με τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, με το 75% να αφορά σε μετοχές, εκ του οποίου το 42,5% να αποτελείται από ξένους μετοχικούς τίτλους.

Ειδικότερα και όσον αφορά στον κλάδο των κατασκευών, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις των εταιριών του χώρου είναι χαμηλές, η μείωση του ανεκτέλεστου υπολοίπου σε συνέχεια των διαφωνιών σχετικά με τα δημόσια έργα παραμένει ένα βασικό ζήτημα.

Το κόστος των δημοσίων έργων, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ανέρχεται στα περίπου 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα φτάνουν στα 3 δισ. ευρώ.

Στην ανάλυσή της η χρηματιστηριακή αναφέρεται σε τρεις συγκεκριμένες εταιρίες. Στην Ελληνική Τεχνοδομική, την Άκτωρ και την J&P Άβαξ.

Για την Ελληνική Τεχνοδομική η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ θέτει την τιμή-στόχο στα 5,1 ευρώ, 46% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά την Άκτωρ, η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή-στόχο επίσης στα 5,1 ευρώ, κατά 38% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Για την J&P Άβαξ, η οποία αποτελεί τη μακροπρόθεσμη επιλογή της χρηματιστηριακής μεταξύ των κατασκευαστικών εταιριών που παρακολουθεί, λόγω των χαμηλότερων αποτιμήσεων σε σχέση με την Άκτωρ, των καλύτερων προοπτικών αλλά και του πιο ”σταθερού” ανεκτέλεστου που διαθέτει, διατηρεί την τιμή-στόχο των 6 ευρώ.

Η σύσταση της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και για τους τρεις προαναφερθέντες τίτλους είναι ”overweight”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Ελληνική Τεχνοδομική παραμένει η ”φθηνότερη” μετοχή μεταξύ των κατασκευαστικών που συμπεριλαμβάνονται universe list της, με την αγορά να μη λαμβάνει υπόψη της τις δραστηριότητες των εταιριών του ομίλου που δεν είναι εισηγμένες (αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και το Καζίνο της Πάρνηθας η αξία των οποίων ανέρχεται στα 246 εκατ. ευρώ).

Ακόμα και εξαιρουμένων των δύο τελευταίων δραστηριοτήτων, η Ελληνική Τεχνοδομική διαπραγματεύεται με discount, αναφέρεται στην ανάλυση.

Παράλληλα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως το μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκε η Άκτωρ, η οποία είδε το ανεκτέλεστό της να υποχωρεί στα 800 εκατ. ευρώ από τα 1,3 δισ. ευρώ πέρυσι.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει πως εάν το ανεκτέλεστο της Άκτωρ δεν αναπληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, οι εκτιμήσεις για αύξηση της τάξεως του 20% το 2005 μπορεί να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Συμπληρώνει όμως πως οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης καταδεικνύουν πως τα έργα σύντομα θα ξεκινήσουν και κατ’ επέκταση η Άκτωρ θα μπορέσει να αναπληρώσει το κενό στο ανεκτέλεστο, καθιστώντας εφικτές τις προβλέψεις της Π&Κ για το 2005.

Τέλος, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως σταμάτησε την κάλυψη για την Παντεχνική, ενώ επισημαίνει πως η τοποθέτηση σε μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου είναι επαρκής μέσω της Ελληνικής Τεχνοδομικής και της J&P Άβαξ, οι οποίες διαπραγματεύονται με σημαντικό discount σε σχέση με τη δίκαιη τιμή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v