Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Μείωση τιμής-στόχου για ΟΤΕ

Σε μείωση της τιμής στόχου για την μετοχή του ΟΤΕ προχωρά η Deutsche Bank, με σύσταση "Hold", όπως αναφέρει το Reuters.

Deutsche Bank: Μείωση τιμής-στόχου για ΟΤΕ
Σε μείωση της τιμής στόχου για την μετοχή του ΟΤΕ προχωρά η Deutsche Bank, με σύσταση "Hold", όπως αναφέρει το Reuters.

Η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 8,50 ευρώ ανά μετοχή από 12,50 ευρώ ανά μετοχή που ήταν πριν.

Οι εγχώριοι αναλυτές

Αδύναμα» όωπς αναμένονταν» χαρακτηρίζει η Alpha Finance στο πρωινό της report τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ, προχωρώντας εξ αυτού σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της, μια που η αδυναμία της αρχής της χρονιάς εκτιμάται ότι θα κλιμακωθεί στα ερχόμενα τρίμηνα και ότι η φορολογία θα μειώσει τα κέρδη ανά μετοχή. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση Neutral.

Συνολικά «ισχυρές» κρίνει τις επιδόσεις του OΤΕ η Proton Bank, επισημαίνοντας ως θετικό την ευρύτερη του αναμενομένου περικοπή κόστους. Το βασικό ρίσκο τώρα σχετίζεται με τα νέα μέτρα, αφού όπως λέει η χρηματιστηριακή η περαιτέρω αναδιάρθρωση παραμένει «κλειδί» για τη μελλοντική επίδοση. Ο βαθμός αποτελεσματικότητα, εκτιμά η Proton Bank, σχετίζεται με το εάν η Deutsche Telekom αυξήσει το ποσοστό της και με το εάν αποκτήσει την πλειοψηφία στο ΔΣ.

Αδύναμα αλλά εντυπωσιακά ανθεκτικά χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ. Γενικά, η χρηματιστηριακή μειώνει τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη του 2010 κατά 25-30%, προκειμένου, όπως λέει να αποτυπώσεις το κόστος της εθελούσιας εξόδου. Αμετάβλητη η τιμή στόχος στα 10,5 ευρώ και η σύσταση για «συσσώρευση». 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v