Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Θετικοί για τον όμιλο οι αναλυτές

Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές των εγχώριων χρηματιστηριακών για τις προοπτικές της Μυτιληναίος, μετά και τη ΓΣ του ομίλου την Τρίτη.

Μυτιληναίος: Θετικοί για τον όμιλο οι αναλυτές
Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές των εγχώριων χρηματιστηριακών για τις προοπτικές της Μυτιληναίος, μετά και τη ΓΣ του ομίλου την Τρίτη.

Από τις εξελίξεις στον όμιλο που ανακοινώθηκαν, οι αναλυτές επικεντρώνονται στην επαναδιατύπωση του στόχου για έσοδα 1 δισ. ευρώ αλλά και στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, με την έλευση του πρώτου φορτίου LNG από τη Μυτιληναίος.  

Αναλτυτικότερα, τα κύρια σημεία που ξεχωρίζει η Marfin Analysis είναι η επαναδιατύπωση της πρόβλεψης για αύξηση του κύκλου εργασιών σε επίπεδα άνω του €1 δις, το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ εξελίσσονται ομαλά και ο στόχος για ετήσια μείωση κόστους €20 εκ. όσον αφορά στο ΑτΕ. Επιπλέον, αναφέρουν ότι η επιβάρυνση λόγω της κοινωνικής έκτακτης εισφοράς αναμένεται να ανέλθει στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι (€8 εκ.). Παραμένουν θετικοί για τη μετοχή και διατηρούν σύσταση αγοράς.

Η EFG Χρηματιστηριακή αναφέρεται στο Guidance σχετικά με την επαναφορά του κύκλου εργασιών στα επίπεδα άνω του €1 δις το 2010, σύμφωνα με το consensus της αγοράς. Ξεχωρίζουν την εκτίμηση για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ και την ανακοίνωση για τη εισαγωγή του πρώτου φορτίου LNG. Όσον αφορά στη Μέτκα, σημειώνεται η έγκριση διανομής μερίσματος ύψους €0,20 μετοχή και ότι πιθανώς θα προχωρήσουν σε μείωση των εκτιμήσεων κατά 6% -7% για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2010 – 2011, λόγω της επιβολής νέων φόρων.

Η ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι η διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε χθες την έλευση του πρώτου φορτίου LNG που σηματοδοτεί την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου που αναμένεται να επιφέρει σημαντική μείωση κόστους για τους παραγωγούς ενέργειας. Υπογραμμίζουν ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ θα λειτουργήσει καταλυτικά, προσδίδοντας ορατότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v