ΑΧΕ: Συνέχιση θετικού momentum για τράπεζες

Τη συνέχιση του momentum ειδικά για τον τραπεζικό τομέα εν όψει της επερχόμενης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου εκτιμούν οι ΑΧΕ. Ακόμη τονίζουν πως κρίσιμος παράγοντας για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς παραμένουν οι ροές κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς επενδυτές, ενώ οι όγκοι συναλλαγών προβληματίζουν.

ΑΧΕ: Συνέχιση θετικού momentum για τράπεζες
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τη συνέχιση του momentum, ειδικά για τον τραπεζικό τομέα, εν όψει της επερχόμενης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου εκτιμά η Σίγμα ΑΧΕ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια χρηματιστηριακή, η επίδοση των διεθνών χρηματιστηρίων παραμένει αρνητικός παράγων.

Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως κρίσιμος παράγοντας για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς παραμένουν οι ροές των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis αναφέρει πως η σημερινή συνεδρίαση θα εξαρτηθεί και πάλι από τη ροή νέων κεφαλαίων, με τους όγκους συναλλαγών να μην αυξάνονται αισθητά.

Εξάλλου, όπως σημειώνει η Eurobank Securities, η επιδείνωση της επενδυτικής ψυχολογίας στα διεθνή χρηματιστήρια μπορεί να επηρεάσει τη Σοφοκλέους. Παρά ταύτα, υπογραμμίζει η ίδια χρηματιστηριακή, οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών που επικρατούν ενδέχεται να αποτρέψουν τις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών.

Οι επενδυτές είναι πιθανό να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στη μετοχή της Γερμανός λόγω της επικείμενης προσφοράς τίτλων, συνεχίζει η Eurobank Securities, ενώ το Χ.Α. ίσως κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη.

Ακόμη, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου, δρώντας υποστηρικτικά στην ευρύτερη αγορά.

Αν και το ενδιαφέρον για τις τράπεζες είναι πιθανό να διατηρηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις, συνεχίζει η Εγνατία ΑΧΕ, δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας την απόδοση της αγοράς εύθραυστη τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή ειδησεογραφία.

Ακόμα, οι αναλυτές της Fortius Finance AXEΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη FTSE-20, τοποθετούν τη στήριξη στην περιοχή των 1.240 μονάδων ενώ στον αντίποδα η αντίσταση βρίσκεται στις 1.272 μονάδες.

Επίσης, η Fortius στη σημερινή ανάλυσή της σημειώνει πως αναμένει άμεση μεγάλη κίνηση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προς την κατεύθυνση της πλευράς που θα διασπαστεί με σημαντικό όγκο συναλλαγών.

Τι έγινε χθες: Κέρδη 0,38% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 2.338 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Εθνική ΑΧΕ, η ΔΕΗ ήταν μεταξύ των τίτλων με τις χειρότερες αποδόσεις, χάνοντας 2%, καθώς επικράτησαν πωλήσεις από θεσμικούς επενδυτές, κυρίως από το δεύτερο μισό της συνεδρίασης και έπειτα. Αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς εκδηλώθηκε για την Alpha Bank (κέρδη 2,48%) και την Εθνική Τράπεζα (άνοδος 2,19%).

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v