Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Καλύτερο φέτος το β’ 3μηνο, εκτιμά η Π&Κ

Τη σύσταση ”underweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τα ΕΛΠΕ, παρά το γεγονός ότι, στο πλαίσιο των βελτιωμένων περιθωρίων διύλισης που παρουσιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο, τα μεγέθη β΄ τριμήνου αναμένεται να είναι καλύτερα από τα περυσινά.

ΕΛΠΕ: Καλύτερο φέτος το β’ 3μηνο, εκτιμά η Π&Κ
Σε καλύτερα από τα περυσινά επίπεδα εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα κινηθούν τα μεγέθη δεύτερου τριμήνου των ΕΛΠΕ στο πλαίσιο των βελτιωμένων περιθωρίων διύλισης.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή στην καθημερινή ενημέρωση με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2004 αναφέρει πως διατηρεί τη σύσταση ”underweight” για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, ως αποτέλεσμα της κάμψης στην απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων του επενδυτικού προγράμματος που δεν είναι ξεκάθαρο, της χαμηλής μερισματικής πολιτικής, αλλά και της υψηλής σχετικά αποτίμησης.

Σε ό,τι αφορά τα περιθώρια διύλισης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2004 κυμάνθηκαν στα 6,5 δολάρια το βαρέλι, σε σχέση με 3,2 δολάρια το βαρέλι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Ειδικότερα, τα περιθώρια διύλισης στο πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 38%.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως τα αυξημένα περιθώρια καταδεικνύουν πως το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα είναι ισχυρό για τα Ελληνικά Πετρέλαια, σε συνέχεια ενός ”αδύναμου” πρώτου τριμήνου, ενώ σε αντίθεση η χρηματιστηριακή αναφέρει πως πέρυσι το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν καλό, με το δεύτερο ωστόσο να είναι αδύναμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v