ΑΧΕ: Ειδήσεις και εξάμηνα περιμένει η αγορά

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα αποτελέσει ”καταλύτη” για την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ συμπληρώνουν πως σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση στην εικόνα της Σοφοκλέους.

ΑΧΕ: Ειδήσεις και εξάμηνα περιμένει η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Προς τις ξένες αγορές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα στραφεί η Σοφοκλέους στην προσπάθειά της για αναζήτηση κατεύθυνσης.

Δεν προβλέπει δραστική αλλαγή της τάσης της αγοράς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η Marfin Analysis, η οποία εκτιμά πως το περιορισμένο εύρος κίνησης αναμένεται να είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η αγορά δεν δείχνει να ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ συμπληρώνει πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει ουδέτερη.

Η Marfin Analysis επισημαίνει στο πρωινό report της πως η μετοχή της Intralot ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο, επισημαίνοντας πως έχει σημειώσει υποαπόδοση 11,3% από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, ενώ διαπραγματεύεται ελκυστικά 9,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities εκτιμά πως καθώς δεν υπάρχει σημαντική ρευστότητα, δεν αναμένει μεγάλους όγκους συναλλαγών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως το outlook της αγοράς θα παραμείνει αμετάβλητο σήμερα, με την αγορά να διατηρείται σε υποτονικά επίπεδα, στο πλαίσιο της έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος και των περιορισμένων επιχειρηματικών εξελίξεων.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως στο πλαίσιο της χθεσινής (5/7) απεργίας της ΕΣΗΕΑ δεν κυκλοφόρησαν σήμερα εφημερίδες, γεγονός που οδηγεί σε έλλειψη ειδήσεων.

Η εγχώρια αγορά, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, παραμένει χωρίς κατεύθυνση, με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως δεν αναμένει κάποια σημαντική αλλαγή στην εικόνα της αγοράς στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, τα οποία και εκτιμά ότι θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, θα ξεκινήσει περί τα τέλη Ιουλίου.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, κλείνοντας κατά 0,17% χαμηλότερα με πολύ χαμηλούς όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v