Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Πότε θα πέσουν τα spreads

Eκτιμούμε ότι τα υψηλά επίπεδα των CDS των 5ετών ελληνικών ομολόγων και της διαφοράς αποδόσεων των κρατικών ομολόγων Ελλάδας - Γερμανίας πιθανότατα να μην αποκλιμακωθούν αμέσως μετά την εμπλοκή του ΔΝΤ, εκτιμά η Alpha.

Alpha: Πότε θα πέσουν τα spreads
Eκτιμούμε ότι τα υψηλά επίπεδα των CDSs των 5ετών ελληνικών ομολόγων και της διαφοράς αποδόσεων των κρατικών ομολόγων Ελλάδας - Γερμανίας πιθανότατα να μην αποκλιμακωθούν αμέσως μετά την εμπλοκή του ΔΝΤ, εκτιμά η Alpha Bank σε σχετική ανάλυση για τη συμπεριφορά των περιθωρίων CDS πριν και μετά την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Ενδεχόμενη αποκλιμάκωση των περιθωρίων των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών και των CDSs θα πρέπει να αναμένεται εφόσον οι συμμετέχοντες στις αγορές πειστούν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υιοθετήσει και να εφαρμόσει επιτυχώς τα μέτρα που θα προβλέπονται από το πλαίσιο συμφωνίας του ΔΝΤ, υπογραμμίζει η Alpha.

Παρατηρείται ότι μετά την εμπλοκή του ΔΝΤ σε ένα κράτος τα επίπεδα των CDSs 5 ετών παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ αρχίζουν να αποκλιμακώνονται έπειτα από περίπου 2 - 4 μήνες, καθώς χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να πειστεί η αγορά ότι η χώρα αυτή είναι διατεθειμένη να υιοθετήσει τα μέτρα που έχει προτείνει το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v