Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ και Μέτκα στα top picks της HSBC

Στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της HSBC για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2010 περιλαμβάνεται η Μέτκα και ο ΟΠΑΠ, όπως προκύπτει από έκθεση του οίκου με ημερομηνία 29 Απριλίου.

ΟΠΑΠ και Μέτκα στα top picks της HSBC
Στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της HSBC από την μικρή και μεσαία ευρωπαϊκή κεφαλαιοποίηση για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2010 περιλαμβάνεται η Μέτκα και ο ΟΠΑΠ, όπως προκύπτει από έκθεση του οίκου με ημερομηνία 29 Απριλίου.

Εκτίμηση του οίκου είναι ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα συνεχίσουν και στο ανωτέρω χρονικό διάστημα να ρίχνουν τη σκιά τους επηρεάζοντας τις χρηματιστηριακές αγορές, το νόμισμα και τα ομόλογα.

Για τον ΟΠΑΠ, ο οίκος αναφέρει πως η ανθεκτικότητα των κερδών και η χαλάρωση του φορολογικού μέτρου παρέχει υποστήριξη στον Οργανισμό, ενώ η υποχώρηση των κινδύνων που σχετίζονται με το μονοπώλιο και οι πιθανές νέες περιοχές δραστηριότητας θα μπορούσαν να ;αποδειχτούν θετικοί καταλύτες για τη μετοχή.

Η τιμή στόχος τίθεται στα 23 ευρώ και η σύσταση σε overweight. Για το 2010 ο οίκος αναμένει τις πωλήσεις του 2010 στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, καθώς τα αυξημένα έσοδα από το Μουντιάλ θα αντισταθμιστούν από την επίταση της εγχώριας οικονομικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τη Μέτκα, ο οίκος θέτει την τιμή στόχο στα 14 ευρώ και τη σύσταση σε Overweight, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλότερο ανεκτέλεστο υπόλοιπο όλων των εποχών (στα 2,1 δισ. ευρώ). Το γεγονός αυτό και η ωρίμανση κάποιων projects δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση από πλευράς αύξησης των κερδών ανά μετοχή.

Η διεθνής επέκταση της εταιρίας εξάλλου, αποτελεί άλλο ένα θετικό σημείο- κλειδί, επισημαίνεται στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v