Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec: Αναθεώρηση για ΕΤΕ σε "buy"

Η ανοδική αναθεώρηση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε "buy" και η καθοδική για την Τράπεζα Πειραιώς σε "hold" περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρωινό report της Eurobank Securities για τον κλάδο.

Eurobank Sec: Αναθεώρηση για ΕΤΕ σε buy
Η ανοδική αναθεώρηση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε "buy" και η καθοδική για την Τράπεζα Πειραιώς σε "hold" περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στην έκθεση της Eurobank Securities για τον κλάδο.

Στο ίδιο report διατηρείται η σύσταση "buy" για την Alpha και την Τράπεζα Κύπρου.

Η χρηματιστηριακή δίνει νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για την Εθνική στα 17,9 ευρώ (από 28,1 ευρώ), για την Alpha Bank στα 7,9 ευρώ (από 13,7 ευρώ), για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,9 ευρώ (από 14,1 ευρώ), και για την Τραπεζα Κυπρου στα 5,9 από 7 ευρώ.  

Η Eurobank Sec. τονίζει ότι οι μακροοικονομικές και δημοσιονομικές δυσκολίες της χώρας αναμένεται να οδηγήσουν σε υψηλότερες επισφάλειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε πιο περιορισμένα έσοδα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Συνολικά, η χρηματιστηριακή προχωρά σε υποβάθμιση κατά 33% της πρόβλεψής της για τα καθαρά κέρδη του 2010 και σε ποσοστό επιπλέον 36% γι' αυτά του 2011.

Η Eurobank Securities αναφέρει ότι προχώρησε στην αναθεώρηση των εκτιμήσεών της λόγω του μεγαλύτερου κόστους χρηματοδότης, των υψηλότερων προβλέψεων και της συρρικνούμενης ποιότητας ενεργητικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v