Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Στάσιμες οι ελληνικές τράπεζες το 2010

Μηδενικό ποσοστό πιστωτικής επέκτασης προβλέπει η HSBC ότι θα εμφανίσει ο ελληνικός ιδιωτικός τραπεζικός κλάδος στο 2010, έναντι παλαιότερων προβλέψεών του για αύξηση 2%. Ο οίκος ξεχωρίζει τις Εθνική και Τράπεζα Κύπρου.

HSBC: Στάσιμες οι ελληνικές τράπεζες το 2010
Μηδενικό ποσοστό πιστωτικής επέκτασης προβλέπει η HSBC ότι θα εμφανίσει ο ελληνικός ιδιωτικός τραπεζικός κλάδος στο 2010, έναντι παλαιότερων προβλέψεών του για αύξηση 2%. η αντίστοιχη νέα πρόβλεψη για το 2011 είναι στο 1% (έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 3%).  

Ο οίκος στην έκθεσή του για τα ελληνικά ιδρύματα με ημερομηνία 22 Απριλίου ξεχωρίζει τις Εθνική Τράπεζα και Τραπεζα Κυπρου για τις οποίες η σύσταση είναι Overweight.

Κατά την HSBC ο όγκος του δανεισμού πρόκειται να μείνει στάσιμος για ένα ακόμη χρόνο καθώς η χώρα επιχειρεί να χειριστεί τις οικονομικές της ανισορροπίες, αναμένεται η απομόχλευση του ιδιωτικού κλάδου να συνεχιστεί αμείωτη, και τα πιστωτικά standards σφίγγουν περαιτέρω, καθώς η ρευστότητα παραμένει ζητούμενο.

Ο οίκος αναφέρεται εκτενέστερα στην Τραπεζα Κυπρου τονίζοντας ότι είναι σωστά τοποθετημένη ώστε να αντιμετωπίσει τις μακροοικονομικές δυσκολίες διαθέτοντας καλύτερα «φίλτρα» έναντι των αυξανόμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση, συντηρητικό προφίλ χρηματοδότησης και ανώτερες αποδόσεις κερδών για το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v