Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Διατηρεί "buy" για ΟΤΕ και Forthnet

Τις συστάσεις "buy" για τις μετοχές των OTE και Forthnet διατηρεί η Citi σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Απριλίου για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες, όπου αναφέρει τα σημεία- κλειδιά των δύο εταιριών για το 2010. 

Τις συστάσεις "buy" για τις μετοχές των OTE και Forthnet διατηρεί η Citi σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Απριλίου για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες. 

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, η τιμή στόχος για τον τίτλο του οποίου είναι 12 ευρώ, ο οίκος προβλέπει ότι το 2010 θα αρχίσει να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης των αποδόσεών του, καθώς ο ανταγωνισμός χαλαρώνει. Ωστόσο, τονίζεται, αυτό δεν θα συμβεί πριν το δεύτερο εξάμηνο.

Κατά τον οίκο, τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο θα παραμείνουν αδύναμα, ενώ τα EBITDA θα σημειώσουν μικρή υποχώρηση, αφού η περικοπή του κόστους δεν αρκεί για να αντισταθμίσει την κάμψη σε επιπεδο εσόδων. 

Για τη Forthnet, η τιμή στόχος για τον τίτλο της οποίας είναι στα 2,5 ευρώ, η Citi προβλέπει ένα ακόμη τρίμηνο ισχυρής αύξησης των νέων broadband συνδέσεων. Εκτίμηση του οίκου είναι ότι η Forthnet θα μπορούσει να δημιουργήσει για τον ευατό της τη θέση που κατέχει η BSkyB στην Μ. Βρετανία. 

Ωστόσο, τονίζεται το ρίσκο εκτέλεσης είναι μεγάλο, αφού η Forthnet αναπτύσει ταυτόχρονα τη Nova και λανσάρει πακέτα triple play. Όπως αναφέρει η Citi, η δραστηριότητα- "κλειδί" για το 2010 θα είναι η συνδρομητική τηλεόραση- στην οποία πρέπει να επιτευχθεί αύξηση τουλάχιστον 30.000 συνδρομητών ώστε να καλυφθούν τα αυξητικά κόστη για το περιεχόμενο.         
       
Η μετοχή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 8,65 ευρώ, ενώ η Forthnet στα 0,94 ευρώ. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v