Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέο λογισμικό

Πρόσκληση ενδιαφέροντος θα απευθύνει εντός της εβδομάδας η ΕΧΑΕ προκειμένου να προμηθευτεί λογισμικό που θα αφορά στην οργάνωση και διαμόρφωση νέου συστήματος εποπτείας των συναλλαγών.

ΕΧΑΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέο λογισμικό
Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εταιρίες του εξωτερικού αλλά και εγχώριες θα απευθύνει εντός της εβδομάδας η ΕΧΑΕ προκειμένου να προμηθευτεί λογισμικό που θα αφορά στην οργάνωση και διαμόρφωση νέου συστήματος εποπτείας των συναλλαγών.

Στόχος της ΕΧΑΕ είναι η απόκτηση του λογισμικού συστήματος που θα της επιτρέψει να οργανώσει ένα νέο σύστημα εποπτείας, προληπτικού και όχι απολογιστικού -όπως είναι σήμερα- χαρακτήρα.

Mε άλλα λόγια, το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει περισσότερες δικλίδες ασφαλείας και μεγαλύτερο αριθμό alarms, έτσι ώστε να ενεργοποιείται το σύστημα εγκαίρως και να διαπιστώνεται άμεσα εάν υφίσταται πιθανότητα παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Τέτοια συστήματα λειτουργούν ήδη επιτυχώς και αποτελεσματικά σε όλες τις μεγάλες αγορές παγκοσμίως και είναι συγκεκριμένες οι διεθνείς εταιρίες που παρέχουν αυτού του είδους την υποστήριξη.

Στελέχη της ΕΧΑΕ τους προηγούμενους μήνες είχαν επαφές με τις εν λόγω εταιρίες και πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν από την προκήρυξη -ουσιαστικά- διαγωνισμού για την απόκτηση του απαραίτητου λογισμικού.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα απευθυνθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, και σε 4 -  5 εγχώριες εταιρίες, ωστόσο δεν είναι σίγουρο κατά πόσον εκείνες κατέχουν την τεχνογνωσία γι' αυτού του είδους τον εξοπλισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v