Αύξηση εισροής ξένων κεφαλαίων προβλέπει η Π&Κ

Περισσότερο ”υποστηρικτική” της ελληνικής αγοράς εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ ότι θα είναι η ροή ξένων κεφαλαίων στο ερχόμενο διάστημα, εν όψει και των αποτελεσμάτων α΄εξαμήνου 2004. Στο εβδομαδιαίο της report η χρηματιστηριακή προβλέπει ”θετικά” αποτελέσματα για όλα τα blue chips που παρακολουθεί.

Αύξηση εισροής ξένων κεφαλαίων προβλέπει η Π&Κ
Η εισροή ξένων κεφαλαίων στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ενδέχεται να ενισχυθεί, αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2004.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η εκτίμησή της οφείλεται στο γεγονός ότι σταδιακά εισερχόμαστε στην περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, η οποία και ενδέχεται να ξεκινήσει νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως, εν όψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 13 Αυγούστου 2004.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως όλες οι εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις ”overweight” επιλογές της αναμένεται να ανακοινώσουν ”θετικά” μεγέθη στο εξάμηνο.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται επίσης στη φημολογία που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην αγορά, σύμφωνα με την οποία μια ομάδα εταιριών της μικρής κεφαλαιοποίησης αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως δεδομένου του μικρού μεγέθους των εν λόγω εταιριών οι επιπτώσεις στην αγορά είναι καθαρά ψυχολογικές.

Συμπληρώνει δε, πως καθώς ο ρυθμός δανεισμού παραμένει υψηλός (με βάση τα στοιχεία του Απριλίου), οι ελληνικές τράπεζες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για μεμονωμένες περιπτώσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης χρεών.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση κατά 75% σε μετοχές, το 42,5% του οποίου θεωρεί ότι πρέπει να αφορά ξένους μετοχικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v