Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Στο 7,7% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το '09

Αύξηση ως το 7,7% εμφάνισαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών στο  2009, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αξιωματούχος της ΤτΕ στο Reuters. Μειωμένες 3,6% οι καταθέσεις στο δίμηνο 2010.

ΤτΕ: Στο 7,7% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το 09
Έως το 7,7% αυξήθηκε συνολικά στο 2009 το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων  των ελληνικών τραπεζών είπε την Τετάρτη αξιωματούχος της ΤτΕ, βάσει των στοιχείων του τελευταίου τριμήνου, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους πρώτους εννέα μήνες του 2009 είχε διαμορφωθεί στο 7,2%.

Εξάλλου, όπως προκύπτει από άλλα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι καταθέσεις των Ελλήνων στα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά το πρώτο δίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά περίπου 8,5 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στο τέλος Φεβρουαρίου στα 237,761 δισ. ευρώ από 245,470 δισ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Όπως αναφέρει η Proton Bank στο πρωινό της report η μείωση είναι της τάξης του 3,6%, ενώ σύμφωνα με τα σχόλια της χρηματιστηριακής, τα στοιχεία- αν και ηπιότερα από ό,τι ορισμένα δημοσιεύματα ανέφεραν- θα έχουν πιθανότατα αρνητική επίπτωση στην στα κόστη χρηματοδότησης του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v