Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ:Σύντομα η αναθεώρηση κατηγοριών των εισηγμένων

Μεταφορές σε καθεστώς επιτήρησης και στην κατηγορία ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών είναι μάλλον οι πολυπληθέστερες αλλαγές που πρόκειται να εγκρίνει το ΔΣ του ΧΑ στο τέλος αυτής ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΧΑ:Σύντομα η αναθεώρηση κατηγοριών των εισηγμένων
Μεταφορές σε καθεστώς επιτήρησης και στην κατηγορία ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών είναι μάλλον οι πολυπληθέστερες αλλαγές που πρόκειται να εγκρίνει το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου στο τέλος αυτής ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα συνεδριάσει προκειμένου να δώσει πράσινο φως στην εξάμηνη αναθεώρηση των κατηγοριών εισηγμένων εταιριών.

Υποβιβασμοί από τη μεγάλη στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση δεν αναμένονται πολλοί, με κύριο ερώτημα την περίπτωση της Σωληνουργεία Κορίνθου, η οποία στην προηγούμενη αναθεώρηση είχε λάβει κίτρινη κάρτα καθώς δεν πληρούσε το κριτήριο της διασποράς.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη άνοδο της μετοχής της Proton Bank στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης από αυτήν της μεσαίας και μικρής όπου βρίσκεται σήμερα, ενώ δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για μεταφορές στην κατηγορία ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών καθώς για την επίτευξη της διασποράς λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο του 2% για κάθε μέτοχο και όχι το 5% που ανακοινώνει κάθε εβδομάδα το Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v