Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Διατηρεί στόχο στα 24 ευρώ η Merrill Lynch

Την τιμή-στόχο στα 24 ευρώ και τη σύσταση "buy" για την Εθνική Τράπεζα διατηρεί η Merrill Lynch σε έκθεσή της όπου τονίζει ότι οι απομειώσεις αξίας τίτλων απέκρυψαν τις καλύτερες των εκτιμήσεων τάσεις στα μεγέθη.

ΕΤΕ: Διατηρεί στόχο στα 24 ευρώ η Merrill Lynch
Την τιμή-στόχο στα 24 ευρώ και τη σύσταση "buy" για την Εθνική Τράπεζα διατηρεί η Merrill Lynch σε έκθεσή της όπου τονίζει ότι οι απομειώσεις αξίας τίτλων απέκρυψαν τις καλύτερες των εκτιμήσεων τάσεις στα μεγέθη της τράπεζας.

Ειδικότερα, τονίζει ότι οι ζημιές στο Q4 οφείλονται στις απομειώσεις της αξίας των χαρτοφυλακίων ομολόγων και μετοχών της τράπεζας, καθώς και στις υψηλότερες επισφάλειες. 

Ωστόσο, αναφέρει, οι τάσεις στα μεγέθη της τράπεζας ήταν καλύτερες των προσδοκιών, με την ΕΤΕ να καταφέρνει να διευρύνει τα περιθώρια κερδοφορίας της σε Ελλάδα, Τουρκία και ΝΑ Ευρώπη, με τις τάσεις στα επισφαλή δάνεια να δείχνουν ξεκάθαρη επιβράδυνση.

Η ΜL εκτιμά ότι η ΕΤΕ είναι σε καλύτερη θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών λόγω της ισχυρής ρευστότητας και κεφαλαιοποίησης, της κερδοφορίας προ προβλέψεων που υπερβαίνει το μέσο όρο και των αναπτυξιακών προοπτικών της μέσω της Finansbank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v