Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Συμφέρον το deal, λένε οι αναλυτές

Συμφέρουσα από άποψη αξίας και πολύ ωφέλιμη από πλευράς στρατηγικής βρίσκουν οι αναλυτές την κίνηση του ομίλου Μυτιληναίου για εξαγορά του ποσοστού της Endesa Hellas που δεν κατείχε.

Μυτιληναίος: Συμφέρον το deal, λένε οι αναλυτές
Συμφέρουσα από άποψη αξίας και πολύ ωφέλιμη από πλευράς στρατηγικής βρίσκουν οι αναλυτές την κίνηση του ομίλου Μυτιληναίου για εξαγορά του ποσοστού της Endesa Hellas που δεν κατείχε. Επισημαίνουν την άρση της αβεβαιότητας σχετικά με το ποσοστό της ισπανικής εταιρίας αλλά και την ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγικής δράσης του ομίλου.

Θετικό για τον όμιλο Μυτιληναίου κρίνει το deal επαναγοράς της Endesa η HSBC στο πρωινό της report, επισημαίνοντας ότι στο μοντέλο υπολογισμού της η αξία της Endesa Hellas είναι στα 382 εκατ. ευρώ, έναντι των 280 εκατ. - ποσό που αντιστοιχεί στο 100% της εταιρίας με βάση την τιμή της συμφωνίας.

Επιπλέον, λέει η χρηματιστηριακή, η εξέλιξη αφαιρεί έναν σημαντικό παράγοντα αβεβαιότητας για το τι πρόκειται να συμβεί με τη συμμετοχή της Endesa Hellas, ενώ από την HSBC δεν αναμένεται παρά βραχυχρόνια πίεση επί του ενοποιημένου ισολογισμού. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι το deal θα προσθέσει αξία 0,4 ευρώ στον τίτλο της εταιρίας.

Θετική με μια πρώτη ματιά βρίσκει την εξέλιξη για τον όμιλο Μυτιληναίου η Marfin Analysis προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή αυξάνει την ορατότητα γύρω από τα σχέδια του ομίλου και του επιτρέπει να προχωρήσει γρήγορα με τα σχέδιά του για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, λόγω των επωφελών όρων πληρωμής, το deal μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις αναμενόμενες ταμειακές ροές των επόμενων 2,5 ετών.

Σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μεσοπρόθεσμα θα έχει ο όμιλος, επισημαίνει η Alpha Finance στο πρωινό της report, η οποία εκτιμά "πολύ θετική εξέλιξη" το deal και προβλέπει ότι θα επηρεάσει και την αποτίμηση του τίτλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v