ΑΧΕ: Βελτιωμένη η ψυχολογία

Βελτιωμένη είναι η ψυχολογία των επενδυτών τονίζουν οι ΑΧΕ, ενώ εκτιμούν συνέχιση στο ”κυνήγι ευκαιριών”. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούν πως η αγορά θα κινηθεί θετικά, με το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες να παραμένει.

ΑΧΕ: Βελτιωμένη η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Θετικά εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η αγορά λόγω κυρίως της βελτιωμένης ψυχολογίας των επενδυτών.

Από την πλευρά της, η Σίγμα ΑΧΕ αναφέρει πως η αγορά χθες αντέδρασε τεχνικά, καθώς απουσίαζαν τα νέα, τόσο από την εγχώρια όσο από τη διεθνή αγορά. Η χρηματιστηριακή εκτιμά τη συνέχιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις τράπεζες, συμπληρώνοντας πως στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ΕΛΠΕ.

Εξάλλου, η Eurobank Securities τονίζει πως η αγορά κατάφερε να ανακάμψει χθες, υποβοηθούμενη από την απόδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Για σήμερα, η χρηματιστηριακή αναμένει το Χ.Α. να παραμείνει σε θετικό έδαφος, αλλά χωρίς κάποια σημαντική μεταβολή ελλείψει σχηματικής ειδησεογραφίας.

Τη συνέχιση του ”κυνηγιού ευκαιριών” που οδήγησαν την αγορά χθες σε υψηλότερα επίπεδα περιμένει και για τη σημερινή συνεδρίαση η Εγνατία ΑΧΕ.

Η Εγνατία ΑΧΕ θεωρεί πως η ανοδική κίνηση θα μπορούσε να έχει κάποια συνέχεια, ενώ υπενθυμίζει στους επενδυτές τη διεθνή νευρικότητα εν όψει της επικείμενης αυριανής συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια, η οποία αναμένεται πως θα κατευθύνει βραχυπρόθεσμα τις αγορές.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Fortius Finance AXEΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη, χαρακτηρίζουν τη χθεσινή του άνοδο κατά 1,26% τεχνική αντίδραση, τοποθετώντας την αντίσταση, σε μια ενδεχόμενη συνέχιση της ανόδου, στην περιοχή των 2.374 μονάδων.

Επίσης, η Fortius σημειώνει στη σημερινή ανάλυσή της ότι ο στοχαστικός ταλαντωτής είναι έτοιμος να δώσει σήμα εισόδου στην αγορά, καθώς αρχίζει και κινείται ανοδικά στην υπερπουλημένη ζώνη.

Τι έγινε χθες: Άνοδο 1,26% στις 2.342,72 μονάδες σημείωσε ο Γενικός Δείκτης.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, ο τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε της τεχνικής αντίδρασης, με την Alpha Bank να κερδίζει 4,19%, ενώ η μετοχή των ΕΛΠΕ αυξήθηκε κατά 3,49%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v