Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ML: Μειώνει εκτιμήσεις για κέρδη τριών τραπεζών

Σε περικοπή των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή των Alpha Bank, Εθνικής και Eurobank προχωρά η Merrill Lynch σε έκθεσή της. Ωστόσο, σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ελκυστικές.

ML: Μειώνει εκτιμήσεις για κέρδη τριών τραπεζών
Σε περικοπή των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Eurobank προχωρά η Merrill Lynch σε έκθεσή της.

Ωστόσο, σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να είναι ελκυστικές και, παρά τις πιέσεις στα βραχυπρόθεσμα κέρδη, αναμένει υπεραπόδοση των τραπεζών σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, αλλά και περαιτέρω άνοδο στις τιμές των ελληνικών τραπεζικών μετοχών.  

Η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει ότι τα πρόσθετα μέτρα της Ελλάδας για τη μείωση του ελλείμματος αναμένεται να επιβαρύνουν τα μεγέθη των τραπεζών το 2010, ενώ η μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη 2011 - 2012 έχει να κάνει με εκτιμήσεις για χαμηλότερη αύξηση εσόδων.   

Ειδικότερα για το 2010, η Merrill Lynch μειώνει τις εκτιμήσεις της κατά μέσο όρο 28%, τόσο λόγω υψηλότερων προβλέψεων και χαμηλότερων περιθωρίων όσο και εξαιτίας της αναμενόμενης αποπληρωμής των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου αργότερα εντός του έτους. 

Για το δ΄ τρίμηνο του 2009, ο οίκος σημειώνει ότι τα κέρδη θα είναι χαμηλότερα από το γ΄ τρίμηνο αλλά θετικά για όλες τις τράπεζες, παρά την αποπληρωμή του έκτακτου φόρου. 

Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank ανέρχεται στα 9,8 ευρώ, για την Εθνική στα 24 ευρώ και για τη Eurobank στα 10,1 ευρώ.


Merrill Lynch: Εύσημα σε Ελλάδα για τα νέα μέτρα

Με θετικά λόγια αναφέρεται στην αντίδραση της Ελλάδας η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου και τίτλο "Η Ελλάδα τα καταφέρνει".

Ο οίκος, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, κάνει λόγο για "γρήγορη και επαρκή αντίδραση" και τονίζει πως η Ελλάδα μπορεί να έθεσε "νέο ρεκόρ σε ό,τι αφορά την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε", εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις της Κομισιόν και της ΕΚΤ για δημοσιονομική αυστηρότητα.

Εκτίμηση του οίκου είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στη θέση όπου ήταν λίγους μήνες πριν η Ιρλανδία και ότι η δύσκολη δημοσιονομική δουλειά έχει ήδη γίνει εκ μέρους της χώρας μας και τώρα η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μείνει σταθερή.

Η Ελλάδα πιθανότατα θα χρειαστεί να συγκεντρώσει 20 δισ. ευρώ τις επόμενες οκτώ εβδομάδες. Αν τα spreads υποχωρήσουν, η Merrill Lynch πιστεύει πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αυτοχρηματοδοτηθεί από τις αγορές, χωρίς να ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v