Εγνατία: Από Fed και γεωπολιτικές εξελίξεις η τάση

Στους ρυθμούς των ξένων αγορών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους την τρέχουσα εβδομάδα ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων και χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται να είναι η εβδομάδα που διανύουμε για τις αγορές εν όψει των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια.

Εγνατία: Από Fed και γεωπολιτικές εξελίξεις η τάση
Σημαντική εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα εν όψει της συνεδρίασης της Fed αναφορικά με τα επιτόκια, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή προβλέπει πως θα κινηθεί ανάλογα των ευρωπαϊκών ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων και χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2004, οι αγορές θα κινηθούν στο ρυθμό της νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία στις 30 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με τα επιτόκια και κατ’ επέκταση οι επενδυτές προβλέπεται ότι δεν θα προχωρήσουν σε σημαντικές κινήσεις στο μεσοδιάστημα.

Η Εγνατία επισημαίνει πως οι αγορές εκτιμούν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, κίνηση η οποία σημειώνεται πως έχει προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό είναι οι δηλώσεις που θα ακολουθήσουν την κίνηση της Fed αναφορικά με το πόσο ”επιθετική” θα είναι στο μέλλον η κεντρική αμερικανική τράπεζα.

Ενδείξεις για ”επιθετική” πολιτική δεν αναμένεται να εκληφθούν θετικά από την αγορά, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ.

Επίσης, η Εγνατία εκτιμά πως ένα ακόμα θέμα που αναμένεται να καθορίσει τη διάθεση των αγορών είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις σχετικά με το Ιράκ.

Για τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αναμένεται να κινηθεί στους ρυθμούς των ξένων αγορών.

Ακολουθώντας ”bottom-up” προσέγγιση, οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για αύξηση 19,8% για τον FTSE-20 και 17% για τον Γενικό Δείκτη (με την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν οι τιμές –στόχοι που έχει θέσει).

Η Εγνατία υπενθυμίζει πως το universe list της συμπεριλαμβάνει περίπου 90% και 95% των μετοχών του Γενικού Δείκτη και του FTSE-20, αντίστοιχα, καταδεικνύοντας πως η προαναφερθείσα πρόβλεψη είναι αξιόπιστη ως προς τον αριθμό των εταιρειών που καλύπτει.

Επισημαίνει δε πως εξαιρουμένων των πέντε τραπεζών που παρακολουθεί (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εμπορική), η σχετική απόδοση των δεικτών υποχωρεί στο +7,5% για τον FTSE-20 και στο +9% για τον Γενικό Δείκτη.

Τέλος, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως στη λίστα με τα top picks συμπεριλαμβάνονται οι: Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, Τιτάν, Γερμανός, Folli Follie, Intralot, Επιχειρήσεις Αττικής, Notos Com, Elmec Sport, Μυτιληναίος, Μαΐλλης, Τεχνική Ολυμπιακή, Jumbo, Hyatt, Σαράντης, Imako, Δυναμική Ζωή, Autohellas και Ηλεκτρονική Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v