ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές προσπάθειες

Προσπάθειες για σταθεροποίηση θα καταβάλει η αγορά, σημειώνουν οι ΑΧΕ, ενώ δεν περιμένουν κάποια αντίδραση σήμερα, καθώς πλειάδα τίτλων μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 2003. Πιθανό το ενδιαφέρον για τράπεζες.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές προσπάθειες
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Προσπάθειες για σταθεροποίηση θα καταβάλει η αγορά σημειώνει η Eurobank Securities, ενώ δεν αποκλείει τεχνική ανάκαμψη, ειδικά για τους τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Η προσοχή των επενδυτών θα είναι στραμμένη στις εξελίξεις στις αγορές του εξωτερικού εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της FED στις 30 Ιουνίου.



Από την πλευρά της η Σίγμα ΑΧΕ τονίζει πως δεν περιμένει κάποια αντίδραση σήμερα παρά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας κατά 1,98%, καθώς πλειάδα τίτλων μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 2003.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εκτιμά πιθανό αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες και άλλους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ σημειώνει πως στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ΕΛΠΕ. Εύθραυστη είναι η ψυχολογία στην Ευρώπη λόγω τoυ αδύναμου δείκτη Ifo, συμπληρώνει επίσης η Σίγμα.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis δεν περιμένει σημαντική ανάκαμψη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις εξελίξεις των διεθνών αγορών.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ υπογραμμίζει πως η ψυχολογία παραμένει αδύναμη, ενώ η σημερινή διάθεση των επενδυτών θα επηρεαστεί από την απόδοση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν όψει της συνεδρίασης της Fed στις 30 Ιουνίου.

Επίσης, οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ αναφέρουν πως το Χ.Α. έχει πτωτική τάση, καθώς έχει υποχωρήσει 5% περίπου από τις 8 Ιουνίου, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η ελληνική αγορά έκλεισε με απώλειες 1,98%, με το Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται την Παρασκευή στις 2.313,50 μονάδες.

Όπως υπογραμμίζει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο report της, η έντονη αβεβαιότητα που επικράτησε όλη την εβδομάδα τροφοδοτήθηκε από την αρνητική φημολογία για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις εισηγμένων ομίλων.

Αποτέλεσμα του τελευταίου, επισημαίνει η Magna Trust, ήταν η αύξηση της προσφοράς τίτλων σε επίπεδα τιμών χαμηλότερα από τις 1.450 μονάδες για περισσότερες από 140 μετοχές, ενώ πλέον ο αριθμός των μετοχών που βρίσκονται χαμηλότερα από την αρχή του έτους ξεπερνά τις 300.

Το ρόλο τους έπαιξαν σε κάποιο βαθμό και οι αποκοπές των δικαιωμάτων για την απόληψη μερισμάτων εντείνοντας τις πιέσεις ακόμα και σε δεικτοβαρείς τίτλους, συμπληρώνει η Magna Trust.

Από την πλευρά της, η Omega Bank τονίζει πως εκτεταμένες ρευστοποιήσεις μετοχών χαρακτήρισαν το προηγούμενο πενθήμερο, έπειτα από τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αυστηροποίηση των όρων συναλλαγών στο Χ.Α.

Τεχνικά οι αναλυτές της Omega Bank συνιστούν αναμονή για τους επενδυτές με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ τοποθετούν τη στήριξη στις 2.300 μονάδες, με την καθοδική διάσπαση να οδηγεί το Γενικό Δείκτη στις 2.265 μονάδες. Στον αντίποδα, η αντίσταση ανέρχεται στις 2.380 μονάδες.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v