Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το MCDR συνδέεται με τη Link Up Markets

To MCDR, Κεντρικό Αποθετήριο της Αιγύπτου, έγινε το νεότερο και δεύτερο μη ευρωπαϊκό μέλος της Link Up Markets.

Το MCDR συνδέεται με τη Link Up Markets
To MCDR, Κεντρικό Αποθετήριο της Αιγύπτου, έγινε το νεότερο και δεύτερο μη ευρωπαϊκό μέλος της Link Up Markets, της κοινοπραξίας των Κεντρικών Αποθετηρίων που δημιουργήθηκε το 2008 για να βελτιώσει την αποδοτικότητα και να συμβάλει στη μείωση του κόστους που αφορά στη διαδικασία διακανονισμού διασυνοριακών συναλλαγών στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την ενσωμάτωση του MCDR η Link Up Markets εξαπλώνεται περαιτέρω γεωγραφικά και καλύπτει πλέον 10 Αποθετήρια, δηλαδή τα Clearstream Banking AG Frankfurt (Γερμανία), Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ΕΧΑΕ, IBERCLEAR (Ισπανία), Oesterreichische Kontrollbank AG (Αυστρία), SIX SIS Ltd (Ελβετία), VP SECURITIES (Δανία), VPS (Νορβηγία), Strate (Νότια Αφρική) και τώρα το MCDR (Αίγυπτος).

Η Link Up Markets δημιουργήθηκε ως μία κοινή υποδομή που θα επιτρέπει την εύκολη σύνδεση (Link) μεταξύ των Αποθετηρίων και τη δυνατότητα αποδοτικότερων διασυνοριακών συναλλαγών. Ο κ. Tomas Kindler, διευθύνων σύμβουλος της Link Up Markets, δήλωσε: "Η ενσωμάτωση του MCDR ενισχύει την ελκυστικότητα της Link Up Markets για τα διεθνή Αποθετήρια και αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου, που είναι να λάβει η πρωτοβουλία μας πραγματικά παγκόσμιο χαρακτήρα. Πέρα από το 50% του όγκου του διακανονισμού που γίνεται πανευρωπαϊκά μέσω Link Up, παρέχουμε πλέον πρόσβαση και στο 90% της αφρικανικής αγοράς".

Ο κ. Mohamed S. Abdel Salam, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του MCDR, δήλωσε:  "Με την ενσωμάτωση του MCDR στην κοινοπραξία θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερους επενδυτές και να επεκτείνουμε τη συναλλακτική μας βάση, όχι μόνο στους Αιγύπτιους αλλά και σε όλους τους Άραβες, κάτι που μπορεί να ενθαρρύνει στο μέλλον αραβικά Αποθετήρια να συνδεθούν έμμεσα ή άμεσα με τη Link Up Markets".

Με τη σύνδεση στην υποδομή της Link Up Markets, κάθε συμμετέχον Κεντρικό Αποθετήριο θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες των άλλων αγορών των Κεντρικών Αποθετηρίων με τα οποία θα αποκτήσει σύνδεσμο (link). H Link Up Markets εναρμονίζει κάθε διαφορά στα πρότυπα επικοινωνίας μεταξύ των αγορών, ενώ αξιοποιεί τις υπάρχουσες υποδομές και διαδικασίες των Αποθετηρίων.

Κατά συνέπεια, μπορούν να παρασχεθούν άμεσα λύσεις για τις συμμετέχουσες αγορές με τις ελάχιστες προσαρμογές. Η Link Up Markets συμβάλλει στην αποδοτικότητα καθώς και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κόστους διακανονισμού των διασυνοριακών συναλλαγών με την ενσωμάτωση και την εναρμόνιση των σχετικών διαδικασιών σε όλες τις συμμετέχουσες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v