Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: "Κόβει" τέσσερις ελληνικές τράπεζες

Σε περικοπή της τιμής-στόχου για τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς) προχωρά η Nomura σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου.

Nomura: Κόβει τέσσερις ελληνικές τράπεζες
Σε περικοπή της τιμής-στόχου για τέσσερις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Nomura σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα η τιμή-στόχος για την Εθνική προσδιορίζεται στα 21 από 30 ευρώ ("buy"), για τη Eurobank στα 8,5 από 14 ευρώ ("buy"), για την Alpha Bank στα 8,3 από 10,2 ευρώ ("neutral") και για την Πειραιώς στα 6 από 10 ευρώ ("reduce").

Προτιμώμενη μετοχή, κατά τον οίκο, είναι αυτή της Εθνικής, ενώ η συνολικότερη εκτίμησή της για τον κλάδο στην Ελλάδα παραμένει "neutral"

Οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών εξακολουθούν να οδηγούνται από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά δημόσια οικονομικά και από την αβεβαιότητα σχετικά με το αν η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτήσει το έλλειμμά της, επισημαίνει ο οίκος.

Το βασικό σενάριο της Nomura κάνει λόγο για ένταση της κρίσης το 2010 και για περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας (έως το -1,5%), το οποίο όπως επισημαίνει οδηγεί στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στις προβλέψεις για σχετικές ζημίες. Ως αποτέλεσμα, η Nomura μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 35% την περίοδο 2010 - 2012.

Αναλυτικότερα, η υποβάθμιση των εκτιμήσεων του οίκου για τα κέρδη ανά μετοχή για την περίοδο 2010 - 2012 είναι στο 30% για την Εθνική, στο 35% για τη Eurobank, για την Alpha Bank στο 24% και για την Πειραιώς στο 54%.

Ο οίκος εστιάζει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Εθνικής για την οποία επισημαίνει ότι, παρά το χαμηλό επίπεδο των δανείων και τη συρρίκνωση της ποιότητας ενεργητικού, η επίδραση στον όμιλο αντισταθμίζεται δεδομένων των βελτιωμένων συνθηκών στην Τουρκία και στην ευρύτερη ανατολική Ευρώπη.

Συνολικά, οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν μειωμένους λόγους δανείων προς καταθέσεις και έχουν χαμηλές ανάγκες χρηματοδότησης, χωρίς να αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας, υπογραμμίζει η Nomura.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v