Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αρνητική υποδοχή των αποτελεσμάτων από AXE

Αρνητικά υποδέχονται οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ για το 2009, υπογραμμίζοντας την αρνητική τάση στη σταθερή τηλεφωνία.

ΟΤΕ: Αρνητική υποδοχή των αποτελεσμάτων από AXE
Αρνητικά υποδέχονται οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ για το 2009, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, την αρνητική τάση στη σταθερή τηλεφωνία.

Στα 10,5 από 13 ευρώ προηγουμένως περικόπτει η Merrill Lynch την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού σε έκθεση της με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου, με σύσταση "buy". Αν και οι προσδοκίες ήταν χαμηλές για τον ΟΤΕ, αναφέρει ο οίκος, τα φτωχά αποτελέσματα, η περικοπή στο μέρισμα και η αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων ήταν οδυνηρά. Αν και η αποτίμηση είναι ακόμη φθηνή, η Merrill Lynch αναγνωρίζει ότι υπάρχουν λίγοι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες για να κλείσουν την "ψαλίδα" ανάμεσα στην τρέχουσα τιμή της μετοχής (στα 8,59 ευρώ κατά το κλείσιμο της Πέμπτης) και στη νέα τιμή-στόχο.   
 
Αδύναμα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΤΕ η HSBC στο πρωινό της report, επισημαίνοντας ότι το προτεινόμενο μέρισμα του 0,50 ευρώ "απογοητεύει".

Αντίστοιχη είναι η εκτίμηση και της Marfin Analysis, αν και επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεών της. Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, είναι δύσκολο να βρεθεί έστω και ένα θετικό σημείο στο Q4, πέρα από τη βελτίωση των περιθωρίων EBITDA στη σταθερή τηλεφωνία ως αποτέλεσμα της πρόσφατης εθελούσιας εξόδου, και την ισχυρή επίδοση άλλων θυγατρικών.

Είναι προφανές, συνεχίζει η Marfin Analysis, ότι οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας περνούν δυσκολίες λόγω και του αντίξοου μακροοικονομικού περιβάλλοντος στις χώρες της ΝΑ. Ευρώπης. "Το άσχημο περιβάλλον μας κάνει επιφυλακτικούς βραχυπρόθεσμα καθώς τα περιθώρια αναμένεται να συρρικνωθούν περαιτέρω, οδηγώντας σε καθοδική αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών μας για τα καθαρά κέρδη του 2010", αναφέρεται.

Αδύναμα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα και η EFG Securities, επισημαίνοντας τη συρρίκνωση στην ελληνική σταθερή τηλεφωνία αλλά και την ενθαρρυντική εικόνα στα έσοδα των υπηρεσιών κινητής στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v