Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικά Πετρέλαια: Βελτιωμένα περιθώρια το 2010

Καλύτερα περιθώρια και συνέργιες βλέπει για το 2010 η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ, όπως προέκυψε από το conference call, εκτιμά τις συνέργιες ανάμεσα σε BP και EKO περίπου στα 9 εκατ. ευρώ για το 2010. .

Ελληνικά Πετρέλαια: Βελτιωμένα περιθώρια το 2010
Καλύτερα περιθώρια και συνέργιες βλέπει για το 2010 η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ, όπως προέκυψε από το conference call, εκτιμά τις συνέργιες ανάμεσα σε BP και EKO περίπου στα 9 εκατ. ευρώ για το 2010.    

Κατά τη Eurobank Securities, στο conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η διοίκηση σχολιάζοντας τα εκτιμώμενα μεγέθη του 2010 προέβλεψε ότι τα περιθώρια θα είναι υγιέστερα φέτος ενώ πιθανό είναι το rebound (πιθανώς στο β΄ εξάμηνο) στη ζήτηση.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η διοίκηση αναμένει το καθαρό χρέος να διαμορφωθεί στο 1,5- 1,6 δισ. ευρώ με μέσο κόστος 5-5,5%, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες εκτιμώνται περίπου στα 600 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή συνεπεία όλων αυτών θα περίμενε αδυναμία των μετοχών σήμερα, αν και η ίδια διατηρεί την τιμή στόχο στα 7,8 ευρώ και τη σύσταση “neutral”.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Proton Bank, η διοίκηση προσδιόρισε το ύψος των συνεργιών ανάμεσα στις BP και EKO σε 9 εκατ. ευρώ το 2010 και 12 εκατ. ευρώ από το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v