Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: "Λογικό" το deal με OA, λέει η Proton

Έχει λογική η συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air, σημειώνει η Proton σε έκθεσή της όπου θέτει υπό αναθεώρηση την τιμή-στόχο και τη σύσταση για τη μετοχή της αεροπορικής εταιρίας. Το νέο μετοχολόγιο.

Aegean: Λογικό το deal με OA, λέει η Proton
Έχει λογική η συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air, σημειώνει η Proton σε έκθεσή της όπου θέτει υπό αναθεώρηση την τιμή-στόχο και τη σύσταση για τη μετοχή της αεροπορικής εταιρίας.  

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η συγχώνευση των δυο εταιριών θα οδηγήσει σε πολύ ηπιότερο ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά και σε πιο καθετοποιημένη δομή, λόγω της συμβολής των μονάδων handling και συντήρησης της Olympic Air. 

Επίσης, το μέγεθος της νέας εταιρίας θα της επιτρέψει να στραφεί περισσότερο στους διεθνείς προορισμούς, ενώ ο νέος στόλος απαρτίζεται από το ίδιο μοντέλο αεροσκαφών και ως εκ τούτου, είναι λιγότερο κοστοβόρος, τονίζει η Proton. 

Μετά την αποτίμηση του ενεργητικού της Olympic Αir στα 210 εκατ. ευρώ, η Aegean θα καταβάλλει 48,5 εκατ. ευρώ στη MIG ενώ η τελευταία θα αποκτήσει το 26,6% της νέας εταιρίας μέσω αύξησης κεφαλαίου της Aegean στα 6,2 ευρώ ανά μετοχή.

Η Proton σημειώνει ότι αναμένεται να εκδοθούν 25,9 εκατ. μετοχές, περίπου όσο είναι το μερίδιο του βασικού μετόχου στην Aegean, κ. Βασιλάκη. 

Ως εκ τούτου, και με βάση τους υπολογισμούς της Proton, το μερίδιο του ομίλου Βασιλάκη στην νέα εταιρία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα διαμορφώνεται στο 27% (από 36% στην Aegean), στο 27% υπολογίζεται η συμμετοχή της MIG, ενώ το ποσοστό του ομίλου Λασκαρίδη υποχωρεί στο 14% από 19%, της οικογένειας Κωσταντακόπουλου μειώνεται στο 5% από 6%, της οικογένειας Ιωάννου μειώνεται στο 4% από 6%, της οικογένειας Δαυίδ στο 3% από 5%, της Τράπεζας Πειραιώς στο 3% από 5% ενώ το ποσοστό της εταιρίας που βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά υποχωρεί στο 17% από 23%. 
     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v