Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Κέρδη 57,9 εκ. στο H1 αναμένει η Marfin

Αύξηση κερδών κατά 4,5% σε ετήσια βάση, στα 57,9 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει η Jumbo για το α' εξάμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Marfin σε έκθεσή της όπου διατηρεί "accumulate" με τιμή-στόχο στα 10,8 ευρώ.

Jumbo: Κέρδη 57,9 εκ. στο H1 αναμένει η Marfin
Αύξηση κερδών κατά 4,5% σε ετήσια βάση, στα 57,9 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει η Jumbo για το α' εξάμηνο της χρήσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Marfin σε έκθεσή της όπου διατηρεί "accumulate" με τιμή-στόχο στα 10,8 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι στις εκτιμήσεις της δεν συνυπολογίζει τον έκτακτο φόρο, ενώ με βάση μια εκτίμηση για καταβολή φόρου 9 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης στο εξάμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 48,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 12%.

Η Marfin προβλέπει ακόμη οριακή βελτίωση του ακαθάριστου περιθωρίου κερδοφορίας, κατά 0,3 μονάδες βάσης στο 52%, με την πρόβλεψη για τα EBITDA της Jumbo να διαμορφώνεται στα 85,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,8% σε ετήσια βάση.

Η Marfin διατηρεί σύσταση "accumulate" για τη μετοχή, καθώς διαβλέπει σημαντικές μακροπρόθεσμες προοπτικές από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Jumbo σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Ωστόσο, σημειώνει ότι εάν διατηρηθούν οι αδύναμες τάσεις και η αβεβαιότητα για την Ελλάδα, ενδέχεται να προχωρήσει σε μικρή υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα έσοδα και τα κέρδη της Jumbo στην τρέχουσα χρήση.  

Η Jumbo ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου σήμερα, 25 Φεβρουαρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v