Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Επιφυλάξεις και... εμπιστοσύνη για τράπεζες

Επιφυλακτική σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες δηλώνει η UBS σε έκθεσή της (23/2), επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτές ξεκινούν από σχετικά καλό σημείο ώστε να αντιμετωπίσουν το εγχώριο απαιτητικό περιβάλλον.

UBS: Επιφυλάξεις και... εμπιστοσύνη για τράπεζες
Επιφυλακτική σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες δηλώνει η UBS, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτές ξεκινούν από σχετικά καλό σημείο ώστε να αντιμετωπίσουν το εγχώριο απαιτητικό περιβάλλον. 

Όπως υπογραμμίζει, διαθέτουν ικανοποιητικό ύψος κεφαλαίων Tier I, καλή ρευστότητα, διαχειρίσιμο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων και ευρεία περιθώρια προ-προβλέψεων.

Ο οίκος στο σημερινό (23/2) δεύτερο μέρος του report του που δημοσίευσε στις 2 Φεβρουαρίου, στο οποίο περιέκοπτε τις αξιολογήσεις για τα ελληνικά ιδρύματα, επαναλαμβάνει τη θέση του για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και την ικανότητα να περάσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά ο κύκλος της χρηματοοικονομικής διόρθωσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μακρύς.

Κατά τους συντάκτες της έκθεσης, τα spreads των ομολόγων θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν τις τιμές των μετοχών.

Η UBS δεν αλλάζει συστάσεις και τιμές-στόχους για τις έξι ελληνικές τράπεζες που αναφέρει (Εθνική Tράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, ΜPB, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα). 

Η Alpha Bank παραμένει ο μόνος τίτλος που έχει σύσταση "buy" - κάτι το οποίο αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στην αμυντική φύση του τίτλου και στην ελκυστική του αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v