Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Αρνητική η υποβάθμιση S&P, λέει η Euroxx

Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Euroxx την χθεσινή υποβάθμιση των ομολογιών της Alpha Bank από την S&P, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν επηρεάζει στην παρούσα φάση τη χρήση τους ως εγγύηση για παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Alpha: Αρνητική η υποβάθμιση S&P, λέει η Euroxx
Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Euroxx Χρηματιστηριακή στο πρωινό της report την χθεσινή υποβάθμιση των ομολογιών της Alpha Bank από την Standard & Poor’s, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν επηρεάζει στην παρούσα φάση τη χρήση τους ως εγγύηση για παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγορών καλυμμένων ομολόγων ύψους 60 δισ. ευρώ (από τον Ιούλιο του 2009 έως τα τέλη Ιουνίου του 2010) και οι τίτλοι που θα γίνονται δεκτοί απαιτείται να έχουν minimum αξιολόγηση ΑΑ από τουλάχιστον έναν οίκο και, σε κάθε περίπτωση, όχι χαμηλότερη αξιολόγηση του ΒΒΒ-Βaa3.

Ακόμη, τονίζει ότι σύμφωνα με την ΕΚΤ, από την 1η Μαρτίου του 2010, όλες οι νέες εκδόσεις καλυμμένων ομολόγων θα πρέπει να έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ/aaa από δύο οίκους ενώ από την 1η Μαρτίου του 2011 η εν λόγω προϋπόθεση θα ισχύει για όλες τις εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών, ανεξαρτήτως ημερομηνίας έκδοσης.    

*Εκ παραδρομής, η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report σημείωνε ότι με την υποβάθμιση χάνεται για την τράπεζα η δυνατότητα χρήσης των ομολόγων για δανεισμό από την ΕΚΤ και επανήλθε με διορθωμένο σχόλιο το οποίο και μεταδίδει το euro2day. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v