ΑΧΕ: Υποτονικό το ενδιαφέρον και σήμερα

Σταθεροποιητικές τάσεις προβλέπουν και για σήμερα οι αναλυτές, αν και μερίδα εξ αυτών εκτιμά πως η Σοφοκλέους ενδέχεται να ”εμπνευστεί” από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street. Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται υποτονικός, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε επιλεκτικούς τίτλους του FTSE- 20.

ΑΧΕ: Υποτονικό το ενδιαφέρον και σήμερα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Υποαπόδοσης συνέχεια για μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως είναι πιθανές και οι τοποθετήσεις σε επιλεγμένους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η αγορά διατηρεί τις σταθεροποιητικές τάσεις της, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως καθώς τα εγχώρια νέα παραμένουν περιορισμένα, δεν υπάρχουν καταλύτες οι οποίοι θα μπορούσαν να προσδιορίσουν την κατεύθυνση της αγοράς.

Ανάλογη εικόνα προβλέπει και για σήμερα η Marfin Analysis, με τους όγκους των συναλλαγών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, η Marfin Analysis επισημαίνει πως η αποτίμηση των τραπεζών κινείται σε πιο ελκυστικά επίπεδα μετά την πίεση που δέχτηκαν πρόσφατα οι μετοχές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι κορυφαίες επιλογές της είναι οι τίτλοι των Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank, οι οποίες σύμφωνα με τους αναλυτές της προσφέρουν, προς το παρόν, τις πιο ελκυστικές αποτιμήσεις έναντι των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities σημειώνει πως η γενικότερη ψυχολογία παραμένει ”εύθραυστη”, με τις επιχειρηματικές εξελίξεις να συνεχίζουν να είναι περιορισμένες.

Ωστόσο, η Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά ενδέχεται να προσπαθήσει να ανακάμψει στο πλαίσιο της ανόδου των διεθνών αγορών και της βελτιωμένης ψυχολογίας στο εξωτερικό.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

”Αδύναμη” παραμένει η αγορά σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, που σημειώνει πως ο όγκος των συναλλαγών είναι χαμηλός, ενώ παράλληλα εκτιμά πως το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει υποτονικό.

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα συνεχίσει να κινείται η ελληνική αγορά, αν και όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή η χθεσινή θετική απόδοση της Wall Street ενδέχεται να ”εμπνεύσει” τις ευρωπαϊκές αγορές και παράλληλα τη Σοφοκλέους.

Τι έγινες χθες: Με μικρές απώλειες (0,18%) έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τους όγκους των συναλλαγών, εξαιρουμένων των πακέτων, να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνει η Marfin Analysis.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά σελίδα ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v