Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο Π. Αλεξάκης (update)

Την παραίτησή του από όλες τις θέσεις που κατέχει στον όμιλο ΕΧΑΕ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΧΑ, Παναγιώτης Αλεξάκης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΧΑΕ. Η διαδικασία αντικατάστασης, όπως δήλωσε ο ίδιος, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Παραιτήθηκε ο Π. Αλεξάκης (update)
της Μαρίσης Μπαλιούση

Την παραίτησή του από όλες τις θέσεις που κατέχει στον όμιλο της ΕΧΑΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΧΑ, Παναγιώτης Αλεξάκης στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΧΑΕ.

Ο κ. Αλεξάκης δήλωσε πως θα παραμείνει στις θέσεις που κατέχει έως ότου τα διοικητικά συμβούλια στα οποία συμμετέχει επικυρώσουν τις αλλαγές, εξέλιξη η οποία, όπως πρόσθεσε, προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιουνίου.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης, Ι. Γεωργάνας, το διοικητικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. θα αποφασίσουν για τον αντικαταστάτη του κυρίου Π. Αλεξάκη, ως το τέλος του μηνός.

Τη γενική συνέλευση απασχόλησε και το θέμα της αγοράς του ακινήτου, για το οποίο, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Ι. Γεωργάνας, έχει ξεκινήσει ενεδελεχής δικαστικός έλεγχος.

Οπως είπε ο κ. Γεωργάνας, η πρώτη πληροφόρηση που έχει από το νέο Δ.Σ. είναι ότι για την απόκτηση του κτιρίου υιοθετήθηκαν διαφανείς διαδικασίες, πλην όμως δεν μπορεί να προσθέσει τίποτε περισσότερο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος του ΧΑ κ. Π. Αλεξάκης, ανέφερε ότι η διαδικασία αγοράς του οικοπέδου είχε συζητηθεί σε προηγούμενη γ.σ., ενώ επεσήμανε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Από τη γ.σ., μεταξύ άλλων, ζητήθηκε να εγκρίνει τη μεταφορά ζημιών ύψους 16 εκατ. ευρώ από προηγούμενες χρήσεις στον φετινό ισολογισμό, ενώ, όπως επισημάνθηκε, οι ζημιές αυτές έχουν ήδη υπερκαλυφθεί στο α΄ τρίμηνο.

Η ΕΧΑΕ δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2003.

Κατά την Συνέλευση, που είχε απαρτία 53%, επικυρώθηκε η προσωρινή εκλογή από το Δ.Σ. των κυρίων Βασιλείου Δρούγκα, Αντωνίου Καμινάρη, Νικολάου Μπέη και Ιωάννη Πεχλιβανίδη, σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v