Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Piraeus Sec: Βλέπει πτώση κερδών 16% το 2010

Για υποχώρηση στα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων κατά 16%, συρρίκνωση των spreads και περιθώριο ανόδου της αγοράς κατά 4% κάνει λόγο το βασικό σενάριο της Piraeus Securities για το 2010. Τα top picks.

Piraeus Sec: Βλέπει πτώση κερδών 16% το 2010
Για υποχώρηση στα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων κατά 16%, συρρίκνωση των spreads και περιθώριο ανόδου της αγοράς κατά 4% κάνει λόγο το βασικό σενάριο της Piraeus Securities για το 2010.

Ειδικότερα, το βασικό σενάριο της χρηματιστηριακής για το 2010 προβλέπει πτώση των κερδών ανά μετοχή κατά 16% λόγω χαμηλότερων περιθωρίων κερδοφορίας.

Παράλληλα, το σενάριο εκτιμά μείωση των spreads κατά τη διάρκεια του έτους, με επιτυχημένη υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 5,5% από 6,7%.

Η συνολική απόδοση που προβλέπει η χρηματιστηριακή διαμορφώνεται στο 8% με περιθώριο ανόδου της αγοράς κατά 4% και μερισματική απόδοση ενός χαρτοφυλακίου στο 4%. 

Στο αισιόδοξο σενάριο, το οποίο συνυπολογίζει ταχεία αποκλιμάκωση των spreads, το περιθώριο ανόδου της αγοράς εκτιμάται στο 36% και η συνολική μετοχική απόδοση στο 42%. 

Αντίθετα, στο απαισιόδοξο σενάριο, η παραμονή των spreads στα τρέχοντα επίπεδα ή το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης θα πλήξουν τα κέρδη αλλά και τα μερίσματα των εισηγμένων. Σε αυτήν την περίπτωση, η πτώση κερδών ανά μετοχή κατά 30% που αναμένεται μεταφράζεται σε περιθώριο περαιτέρω υποχώρησης της αγοράς κατά 35% από τα τρέχοντα επίπεδα. 

Οι κορυφαίες μετοχικές επιλογές της Piraeus Sec. για το 2010 είναι η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ, η Alapis, η Ελλάκτωρ, η ΕΧΑΕ, η Μέτκα και η Frigoglass
   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v